Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Milyen fékpofát ajánlanátok?

Milyen fékpofát ajánlanátok?

Figyelt kérdés
Országúti kerékpár, felnifékes. Elvedes márkájú volt az előző, de teljesen elkopott ezért szeretnék betétet cserélni. Előfordul, hogy 70-el jövök lefelé lejtőn szóval szeretnék olyat ami nem belépő kategóriájú.
2021. szept. 27. 16:39
 1/3 anonim ***** válasza:
18%
Shimano, BBB, vagy valami drágább fémes betét. Azoknak jobb a fékhatása mint a műgyantásoké, annyi hogy jobban koptatja a tárcsát, de cserébe többet bír a betét.
2021. szept. 27. 17:44
 2/3 Alex Fly ***** válasza:
Nekem a BBB TriStop pofái váltak be...
2021. szept. 27. 19:51
 3/3 Wadmalac ***** válasza:

BBB olcsó és jól fog, kicsit gyorsan kopik, de ezen az áron kit érdekel?

Shimano fékbetétei nem olyan jók, mint amennyibe kerülnek.

Eléggé fékmániákus vagyok, kísérleteztem évtizedeken át kismillió féle pofával, aranyárúval és filléressel is.

Shimano volt a legrosszabb ár-értékben (Dura-Ace lehet, hogy jó, de annyiért...).

A drágák között a Kool Stop általánosan jó volt.

De a filléres BBB erősen vizesen hamarabb fog, kevésbé épülnek bele a kis porszemcsék, úti apró kődarabkák és nem tud megégni, illetve, ha mégis, a megégett réteg elporlik, kipotyog és fog tovább.

Viszonylag gyorsan fogy, kopik. De az ára ezt simán megengedi.

2021. szept. 28. 09:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!