Camping bicikli kormány rögzítő csavart miért nem lehet becsavarni?
Vettem egy camping biciklit, párszor be-ki csavartam a kormány rögzítőt, de mostmár egyáltalán nem tudom becsavarni.
A másik hogy az első fék sem működik, hiába húzom, nem nyomja rá a kerékre a féklapot.Próbáltam már úgy hogy becsavarom a rugót, meg úgy is hogy teljesen ki.Mi lehet a probléma?
Wadmalac, #10
Szerintetek erre a régi campingre lehet pl: egy sima cantit rakatni?
Nem, akkor a mostanihoz létezik még alkatrész?
Pedig annak ki kellene jönni.
A kempingnél a kormányszárral az a gond, hogy a kormányt és a diót ugyanaz a csavar tarja ott, a stucni és a cső nem egyetlen közös darab, ha kitekered a csavart ,lejön a kormányrögíztő is, ott marad egy cső, amit rohadt nehéz önmagában kicibálni.
Én régen szenvedtem egy ilyennel. Végül úgy szedtem ki, hogy egy nyerget, nyeregbilinccsel ráerőltettem a végére, meghúztam és annál fogva tekergetve végül kijött.
Legjobb megnézni, lehet-e újat kapni boltban helyette, ha igen, jöhetnek a durvább módszerek, pl. villa alsó furatán át felfelé kiütés.
Én is gondoltam rá, de a kérdező által linkelt képen látszik, hogy a kormányrögzítő csavar kézzel oldható és nem kulcsos...és hát az a műanyag tekerő hamarabb törik mint ahogy a menet szakad. Bár ki tudja.
Az is lehet, hogy az egyébként fel le mozgó kormányszár alját a rögzítő dió úgy szétfeszítette, hogy egyszerűeen nem csússzik át a villanyak tetején
Hát ez kétemberes volt..
Hosszas tekeréssel végül kijött a nyak, és lenti csőben ott fityegett alul a menetes dió.
Meg lett spórolva néhány rongy az biztos.Már csak a féket kellene lecserélni, amit jövő héten meg is próbál egy szervizes.
Köszönöm a segítséget, válaszokat!
"Már csak a féket kellene lecserélni"
Nem sok érdemleges lehetőséged van, én valami ilyesmit javaslok:
A sima fékpatkónál jobb, de csodát ne várj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!