Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Automata váltós bicikli...

Automata váltós bicikli pro-kontra?

Figyelt kérdés
Sosem láttam vagy próbáltam, szemezek egy használt biciklivel, amin már eleve van. Minden érdekel ezzel kapcsolatban :)

2021. júl. 24. 15:12
 1/4 eakos1 válasza:
94%

Milyen egy automata váltó?

Tudtommal láncos és agyváltó van de mindegyikel te váltasz manuálisan.

2021. júl. 24. 16:01
 2/4 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem agyváltóra gondolt.

Előnye:

Álló helyben is lehet vele váltani.

Kevésbé érzékeny a koszolódásra.

Hátránya:

Jóval kevesebb fokozatú.

Viszonylag nagy a tömege, nehézkesnek tűnik az érzés ahogy tekersz.

Az összetett szerkezet miatt a karbantartása otthoni körülmények közt macerás, inkább szakszervizt igényel.

Én az agyváltót sose tudtam megkedvelni, egy hagyományos váltós bicóhoz képest mindig olyan érzés mintha egy döglött bálnán tekernék.

2021. júl. 24. 17:06
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

azért 14 sebesseg azért elég a mai 1x10/11/12 sebbességnél, mondjuk a félmilliós ara eléggé visszatrtó.

De szerintem a nexus-ra gondol. Nos nem véletlenül tünt el...

2021. júl. 24. 19:45
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem zseniális találmány a bolygóműves váltó és a bringában való alkalmazása is. Ha nem sietsz sehova, nem hajtasz rekordokra, időnként meg kell küzdened szembe széllel, emelkedővel, akkor jó választás lehet.

Átlag 5000 km-enként kell szervizelni és akkor örökös mint a szegénység.

Használhatsz vastag láncot ami lassabban kopik, állandó a láncvonal, teljesen zárt láncvédőt is használhatsz.

2021. júl. 25. 09:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!