Milyen tapasztalatotok van erről a decathlonos nyári sapkáról?
Persze, lebomlanak, meg toxikus... Azért nincs erről egyetlen hiteles kutatás, tanulmány sem, max. ezazigazsag.com és hasonlóan színvonalas kattintásvadász oldalakon írogatnak ilyeneket.
Nem tudom hogy jutottál a sapkától a heréig, de én már semmin nem csodálkozom...
Ha nem bpa akkor bpf vagy bps, mindegyik ugyanolyan rossz.
És ez csak 3 vizsgált vegyület a több ezer műanyagból
13: Ebben a cikkben egy szó sem releváns a témában. A poliészterben elvileg nincs BPA, és ha lenne, akkor sem említ bőrön keresztüli felszívódást.
Nem mondom, hogy jó ez a sok műanyag az életünkben, de a sportruházatok készítésére sajnos ezek a szintetikus anyagok a legjobbak. Ugyanez a sapka pamutból egy kalap szar lenne.
Jaj, na az még rosszabb.
Abból indultam ki hogy hulladékokat árul, az pedig a német boltok szokása
Na akkor: a pamut tökéletesen alkalmatlan sportruházat céljára, mivel az izzadságot magába szívja és csurom vizes lesz. Az itt használt szintetikus anyagok (elsősorbam polipropilén) ezzel szemben a nedvességet elvezeti a testr{l és szárazon tartja azt. Talán nem véletlenül ez utóbbi anyagból készülnek és senki nem használ e célra pamutot...
Való igaz, hogy a gyapjúnak is némileg hasonló paraméterei vannak, ezért alkalmazták a szintetikus anyagok megjelenése előtt - de azért egy mai anyagből készült öltözet jóval komfortosabb...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!