Mi lehet a baja a biciklimnek?
nem régen adtam el egy biciklimet. új kor óta olyan hibája volt, hogy miközben tekertem, de úgy hogy terhelés alatt. akkor valami néha koppant a hajtás felől. nem volt periodikus. kb úgy kopogott, mint amikor egyhelyben áll a lábad, de gurulsz, majd elkezdesz tekerni, és akkor ha nagyot rátaposol a pedálra koppan egyet amikor befog a racsni és kezded hajtani a biciklit. kb ilyen hang volt. szervízben az ég világon semmit nem találtak.
monoblokk volt benne, illetve kazettás fogaskoszorú.
most vettem egy biciklit, és pont ugyan ezt csinálja.
nem tudom bemérni a hangot honnan jöhet. valakinek valami tapasztalat ezzel kapcsolatban?
Hmm, tehát azt mondod, hogy terhelés alatt jön elő a hang. Azt esetleg tudod, hogy merről jön ez a zavaró hang, a középrész felől vagy inkább hátulról? A váltót én itt kizárnám, ha egyenletes tekerés mellett nem jön elő ilyesmi.
Én is azt gyanítom, mint az első, a hajtókar vagy a középcsapágy felől jöhet a hang. Pressfit rendszereknél rendszeresen vannak ilyen problémák. Nem tudom mennyi szerszám áll rendelkezésedre, de akár szét is szethetnéd a hajtást, utána pedig összerakhatnád a gyártó által előírt nyomatékokkal, ez lehet megoldaná a problémát.
Nemtudom pontosan honnan jön. Egyszerűen nem tudom beazonosítani.
Valami shimanó fémházas csapágy van benne. Feszegettem oldalra de nem kottyant.
Holnap utánna húzok a hajtókarnak meg aminek tudok aztán meglátjuk.
Esetleg az első lánctányéron lévő csavaroknak is, amik össze tartják a lánctányérokat.
Arra is gondoltam esetleg a fogaskoszorú szegecselése ilyen gyatra mostanában hogy ropog. Nem tudom
A fogaskoszorú szegecselése? Oké,ha te mondod...
Ez a "valami shimano fémházas" nem segített sokat,esetleg ha le tudnád írni hogy milyen biciklid van,az segíthetne.
Próbálom értelmezni, akkor koppan, amikor először nekilépsz a szabadonfutón gurulás után?
Mert akkor az bizony a Shimano közép- és alsó kategória rákfenéje, a túl rádiuszos kilincs és kilincskerék a szabadonfutóban, első találkozáskor csúcs a csúcson ül fel és csak nyomatékra kattan a helyére.
Ha nem erről van szó, pontosabb leírás kéne, mikor kattan és az a kattanás honnan jön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!