Miért nyekereg a bringám?
Van egy alap fullym (merida tfs 800). Mostanába nyekeregni kezdett. Nem a telok, hanem csak úgy az egész,néha olyan a hang mintha kavicsok volnának a vázban.
Ha állványra rakom akkor persze halgat...
Valami ötlet?
Vedd ki a középcsapágyat,tisztítsd meg,kenőanyaggal tedd vissza. Tengelyeket szintén tisztítsd meg.
Ha még utána is nyekereg,nézd meg hogy minden csavar jól van e meghúzva(attól is nyekereghet ha túl feszes valami,ezért jobb nyomatékos cuccal csinálni).
Ha még mindíg nem jó,akkor lehet a hajtás is,azt is tisztítsd le szépen(ne csak a láncot),olajozd meg,stb.
Ha még mindíg nem jó,akkor esetleg talán lehet a nyeregcsővel is valami(nem tudom hogy dropper vagy sima nyeregcső van e a bicodon,de igazabol mindegy). Azt is szedd ki,tisztogatás,zsírt nyilván inkább ne rakj rá,szintén a nyomatékra figyelve tedd vissza.
Ha még így sem jó,akkor nem tudom,lehetnek akár a csapágyak is(a tagnál lévők,esetleg a headset-nél valami,de ezeket inkább szervízben nézesd meg)
Akár a nyeregpálcák is sírhatnak.
Dobtam már ki nyerget mert annyira elviselhetetlen volt.
középcsapág vagy nyeregszár
nekem is volt hasonló, a monoblokkot kihajtottam, alaposan kitakarítottam a meneteket és vékonyan bezsírozva vissza. elkussolt
illetve a nyeregszárral jártam még így, volt egy cső ami kattogott. azt megfújtam tf-2-vel és elhallgatott.
de lehetnek még a nyeregpálcák is.
Persze állványon minden rendben, ez így szokott lenni! :D
próbáld meg azt, hogy ha finoman tekersz akkor kattog-e. ha nem, csak akkor ha keményen taposod akkor valszeg a monoblokk.
ebben az a legjobb, hogy a váz elviszi a hangot mindenfelé, úgyhogy lehetetlen fülre kitalálni pontosan mi csinálja a balhét
Biztosan nem küllő.
A probléma lényege hogy nem tudom szituhoz kötni. Nem akkor amikor lejövök a járdarol vagy felmegyekrá,nem amikor döccen egyet. Csak néha nyekereg egy sort sima tekerès közben,aztán nem, aztán megint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!