Miért kerülnek az egysebességes vagy fixi kerékpárok közel 80-100 e ft körül?
"A második öszvérségétől már rosszul vagyok. :)"
Ehhe, milyen értelemben?
Szerintem tiszta vérvonalú sport-trekking.
:D
"de tényleg ér annyit egy váltó nélküli kerékpár?"
Hajjaj! Hát persze hogy ér!
Csak nyiss meg egy webáruházat és válogasd össze a szükséges alkatrészeket és meglátjuk 100k alatt össze tudsz-e rakni egy olyan fixit ami nem esik szét 100kmen belül
Váz, villa, stucni, kormány, markolat, nyeregcső, nyereg, lánc, hajtómű, középcsapágy, agyak, küllők, felnik, gumik.
Egyrészt a forint árfolyama erősen lefelé folyik.
A bringák ára a hatalmas kereslet hatására felfelé.
Vannak egyébb drágitó tényezők is...
És bringát a bringa boltban kell venni nem a tescoban. Én vettem,rá is baxtam. Épitettem,szépitettem,tuningoltam de egy pontontúl nincs tovább hová,mert mag az alap kaka.
Egy jó fixi bizony drága. Ezek nem a telepi hülyegyerekenek készülnek,akik farolgatással elbaxák a nyarat aztán a tároloban megrohad következő nyarig a bike. Aztán folytatják.
Napi használatra vannak,olyanoknak akiknek akár munka eszköz is lehet...
"Szerintem tiszta vérvonalú sport-trekking."
Igen, tiszta vérvonalú öszvér. :)
Leginkább az a medvetalp pedál üti az outi vázat és kereket.
(Nekem is van hasonló bringám, de legalább SPD-vel... ami szintén annyira outis, mint az egyenes kormány. :) )
15!
Ott van a képen, nem kell megmagyarázni.
És leírtam azt is, hogy mi a bajom vele.
"Leginkább az a medvetalp pedál üti az outi vázat és kereket."
Ez nem egy országúti versenybringa, nem is terepkerékpár, úgyhogy nem értem. Ez egy szabadidő-bringa.
Nem tudom, miért kéne patentpedálnak lennie rajta. SS-en, fixin senki nem reklamálja a platformot, amint van váltó is, már gáz?
Általános felhasználású trekkingen a patentpedál máris nem általános felhasználásúvá varázsolja a lovat.
A patentpedálnak ott van helye, ahol céleszközről beszélünk.
Van egy országútim, egy montim, ennyi céleszköz elég. Kellett egy olyan, amivel lehet mondjuk esti billiárdozgatásra is menni.
Egy év használat alatt rájöttem, hogy erre még a váltó sem kell.
Ezért született az SS-fixi fekete ló, ezt meg eladtam.
És új tulaja sem patentpedálos.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!