Nyeregcsőre szerelhető csomagtartó - a tied mennyit bír?
Össztelós vázamra egyedül nyeregcsőre szerelhető csomagtartót lehet szerelni, de ezek tipikusan csak 10kg-t bírnak a leírásuk szerint.
Van esetleg, akinek ilyen van és bírja a nagyobb terhelést is? Mik a tapasztalataitok?
Előre is köszi :)
#3 igen arra értettem csak reggel nem volt időm teljesen leírni
Tehát egyes vagyok
Igen többet bír mint amennyit ráírnak de annyi az ajánlott. Hosszútávon. Pl a boltból médz haza vele akkor +2 kg oké de ne hosszúvávon
nekem konkrétan ez van:
KLS Porter
Alapból nem szoktam nagyon sok csomagot vinni, nem túrázom sátorral, stb-vel, úgyhogy néhány kilóig megfelelő. csak felcsattintod és mész. ha nem kell leveszed egy mozdulattal, mert gyorszáras és van hozzá gumi az elfordulás ellen - de kiszuperált belsőből is lehet tenni alá -, meg lehet húzni mint állat, de még így is érzem hogy leng.
Van egy futóbolond haverom, szoktam kísérni ultrafutásain és egyszer ezzel a csomagtartóval mentem - soha többet!!!!
A saját létfenntartó készletemen túl megpakoltuk az ő cuccaival, mindenféle energiabomba, víz, banán, kutyafüla, tartalék cípő... Még egy összecsukható esztergapadot is vittünk, hátha kell..... kicsit túlgondolós a srác na :D
Annyira lengett a táska annak ellenére, hogy megfeszítettem a gyorszárat teljes erőmből, hogy 3x annyira elfáradtam mint a futó. Úgy közlekedtem a biciklivel mint egy részeg siklókígyó. Nagyon nagyon instabil lesz tőle a kerékpár ha nagy súlyt teszel rá! Nem mozdul nagyot oldalra, de amit igen attól már azonnal mozdultam én is, próbáltam kompenzálni, aztán vissza a másik irányba, ... ... ...
Ha nagyobb cuccal akarsz túrázni akkor e mellé a csomagtartó mellé a teljes vázháromszöget táskázd be, plusz kormánytáska, stb.
Esetleg akkor lehet jó nagyobb súlyhoz ha pluszban ki lehet kötni a vázhoz valami módon, vagy esetleg átfúrni a nyeregcsövet - de az meg nem tom mennyire biztonságos...?
Ha az első villa v-fékes, akkor oda is lehet csomitartót rakni:
Rendszeresen viszek vele 3 kiló táján.
Végül egy KLS Porter-t és egy "Noname"-t vettem, ez utóbbi volt jobban terhelve, mert ahhoz volt kiegészítő, ami oldalról is támaszt egy nagyobb dupla táskát.
Rájöttem, hogy igazából a fullra pakolt táska is épp 10kg körül volt, gond nélkül megfeleltek a 270km-es úton. :)
Köszi mindenkinek! :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!