Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Nyeregcsőre szerelhető csomagt...

Nyeregcsőre szerelhető csomagtartó - a tied mennyit bír?

Figyelt kérdés

Össztelós vázamra egyedül nyeregcsőre szerelhető csomagtartót lehet szerelni, de ezek tipikusan csak 10kg-t bírnak a leírásuk szerint.

Van esetleg, akinek ilyen van és bírja a nagyobb terhelést is? Mik a tapasztalataitok?

Előre is köszi :)

#kerékpár #bicikli #terhelés #csomagtartó #nyeregcső #nyeregcsőre szerelhető csomagtartó
2021. jún. 3. 04:14
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Mindíg kevesebbet írnak az igazi teherbírásánál
2021. jún. 3. 05:39
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak a csomagtartó, hanem a nyeregcső és nyeregvázcső miatt sem érdemes oda több súlyt rakni. Inkább szerelj a villára is csomagtartót, és oszd el a súlyt!
2021. jún. 3. 06:03
 3/7 MGéza ***** válasza:
100%
#1: Valóban többet kibírnak, de annyi az ajánlott. Többet a vázra is felfogathatókra szoktak megadni, ott van támasztás ami elosztja a terhelést.
2021. jún. 3. 08:52
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

#3 igen arra értettem csak reggel nem volt időm teljesen leírni

Tehát egyes vagyok

Igen többet bír mint amennyit ráírnak de annyi az ajánlott. Hosszútávon. Pl a boltból médz haza vele akkor +2 kg oké de ne hosszúvávon

2021. jún. 3. 20:52
 5/7 anonim ***** válasza:

nekem konkrétan ez van:

[link]

KLS Porter

Alapból nem szoktam nagyon sok csomagot vinni, nem túrázom sátorral, stb-vel, úgyhogy néhány kilóig megfelelő. csak felcsattintod és mész. ha nem kell leveszed egy mozdulattal, mert gyorszáras és van hozzá gumi az elfordulás ellen - de kiszuperált belsőből is lehet tenni alá -, meg lehet húzni mint állat, de még így is érzem hogy leng.

Van egy futóbolond haverom, szoktam kísérni ultrafutásain és egyszer ezzel a csomagtartóval mentem - soha többet!!!!

A saját létfenntartó készletemen túl megpakoltuk az ő cuccaival, mindenféle energiabomba, víz, banán, kutyafüla, tartalék cípő... Még egy összecsukható esztergapadot is vittünk, hátha kell..... kicsit túlgondolós a srác na :D

Annyira lengett a táska annak ellenére, hogy megfeszítettem a gyorszárat teljes erőmből, hogy 3x annyira elfáradtam mint a futó. Úgy közlekedtem a biciklivel mint egy részeg siklókígyó. Nagyon nagyon instabil lesz tőle a kerékpár ha nagy súlyt teszel rá! Nem mozdul nagyot oldalra, de amit igen attól már azonnal mozdultam én is, próbáltam kompenzálni, aztán vissza a másik irányba, ... ... ...

Ha nagyobb cuccal akarsz túrázni akkor e mellé a csomagtartó mellé a teljes vázháromszöget táskázd be, plusz kormánytáska, stb.

Esetleg akkor lehet jó nagyobb súlyhoz ha pluszban ki lehet kötni a vázhoz valami módon, vagy esetleg átfúrni a nyeregcsövet - de az meg nem tom mennyire biztonságos...?

2021. jún. 4. 16:51
 6/7 anonim ***** válasza:

Ha az első villa v-fékes, akkor oda is lehet csomitartót rakni:

[link]

Rendszeresen viszek vele 3 kiló táján.

2021. jún. 4. 22:53
 7/7 A kérdező kommentje:

Végül egy KLS Porter-t és egy "Noname"-t vettem, ez utóbbi volt jobban terhelve, mert ahhoz volt kiegészítő, ami oldalról is támaszt egy nagyobb dupla táskát.

Rájöttem, hogy igazából a fullra pakolt táska is épp 10kg körül volt, gond nélkül megfeleltek a 270km-es úton. :)

Köszi mindenkinek! :)

2021. júl. 17. 14:44

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!