Országúti bicikli nagy lesz nekem?
Kérd el a számlát, hogy a garanciát tudd intézni! (Amúgy is azt szokták mondani a boltokban, hogy 1 hét után menj vissza vele, hogy utána állítsanak.)
A boltban pedig próbáld becserélni egy kisebbre, mert neked kb. 46-os váz kell. Ezt csak fűrésszel lehet hozzád igazítani.
Gondolom 43-as cipőt sem hordasz, pedig az sem kényelmetlen, hiszen nem szorít. :)
És XL-es ruhákat sem.
A bringa ennél kicsit bonyolultabb dolog.
Nem érsz el készelmesen semmit sem. Nem tudod mozgatni a súlyodat.
A váz új?
Ha igen (karbon), akkor le kell bontani a bringát és venni egy másik vázat. A nagyot pedig eladni.
Ha régi (alu, acél), akkor ugyanaz, mint az újnál, csak tized annyiba kerül, tehát nem tudod eladni jó pénzért, de olcsón veszel másik ilyet.
Ez a bringa nagyon nagy neked és olyan testhelyzetbe kényszerít, ami több szempontból sem egészséges.
Bemehetsz pár bringaboltba is megkérdezni, hogy mit javasolnak.
Csatlakozom az előttem szólóhoz, óriási ez a bringa neked!
170 cm vagyok, és 50-es trekking vázam van...
Nah közben lemértem, pontosan a bringa váz 53cm én 163 vagyok! Nő!
Rendben, hát szomorú vagyok
A vázmagasság másodrendű, ha nem koppansz fel, jójaz.
De a vázmagassággal együtt jár a nagyobb ülés-kormány távolság is és AZZAL lesz a bajod.
Lehet ülés előretolással, rövid kormánystucnival valamit köszörülni rajta, de nem lehet majd tökéletesen kényelmesre belőni.
Derék- és karfájás, kényelmetlen kormányzás, fékezés, rossz szög a lábad és felsőtested közt, amit teljesítményrontó...
Nem mondom, hogy használhatatlan, de nem hiszem, hogy ilyen körülmények közt eléggé meg fogod szeretni a használatát.
És az baj, elveheti a kedved a tekeréstől.
Ha hosszabb távon észlelsz kényelmetlenséget, mondom, kis ülés előre tolás, rövidebb stucni és újra próba.
Ha minden oké, maradhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!