Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Láncot ki hogyan tisztít?

Láncot ki hogyan tisztít?

Figyelt kérdés

Lassan ráférne,3hója cseréltem.

Én teflon bevonatú olajat használok,de ami x idő után előfordul,összegyűlt kicsit kosz láncszemek közt,ezt szeretném kivenni,próbáltam rongy s féktisztító,ill fogkefe,de keveset vett ki,ha elviszem autómosó,ki tudom mosni rendesen?Vagy mit vegyek ami jó,kinek mi lett jó?

Hasznos válaszoknak örülnék.

2021. márc. 28. 08:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Bontható szem, és kimosni a láncot.Én nem csinálom :-)
2021. márc. 28. 08:16
 2/11 A kérdező kommentje:

Bontható ez is,szedjem le,s forró szappanos víz,s pl fogkefe,kefe?

S racsnit hogyan?

Arra is ráferne,bár az is novemberbe lett cserélve,de télen azért kapott,meg naponta használom

2021. márc. 28. 08:26
 3/11 anonim ***** válasza:
54%
Szappan nem hozza le az olajat. Brigéxolba áztasd egy éjszakára.
2021. márc. 28. 08:28
 4/11 anonim ***** válasza:

Én leszedem,először letörlöm egy ronggyal a sok szutykot,utána szappanos vízben átmosom szivaccsal. Miután lejött a nagy része a külsejéről,beáztatom benzinbe egy 10 percre kb. Nagyon szépen kiviszi a szutykot. Utána mégegyszer szappanos és sima vízzel átöblítem.

A racsnit meg kis ecsettel szoktam bekenni benzinnel (figyelni kell, hogy ne menjen a belsejébe), előtte ezt is áttörlöm jó alaposan ronggyal. A végén pedig lemosom ugyanúgy, mint a láncot.

2021. márc. 28. 09:50
 5/11 TR75 ***** válasza:

Lánctisztító spray, aztán lánctisztító szerkentyű Brigéciollal, akár kétszer-háromszor is.

[link]

Ha nem nagyon szutykos, akkor le szoktam csapatni autómosóban (ésszel). Az igazán retkes láncra tapasztalatom szerint ez önmagában kevés (mivel vigyázni kell vele).

2021. márc. 28. 10:08
 6/11 nemaRendőrség ***** válasza:
40%
Leviszem kocsimosóba, ráengedem a magasnyomásút, egy perc alatt olyan tiszta lesz mint soha, és az egész 100ft volt
2021. márc. 28. 15:07
 7/11 anonim ***** válasza:

petróleum vagy motorbenzin. Ezzel addig mosom mí tiszta nem lesz a lefolyó benzin, vagy petró - persze ezt felfogom, üllepítem éj újra használható.

Ha van kompresszor, akkor azzak ki kell fúvatni, vagy hagyni hogy minden párologjon k a láncból, mert különben az új kenőanyagot is oldani fogja.

Ezt a mosást ritkábban csinálom.

A 100-200 km-es tisztításnál alaposan áttörlöm és olajzom.

Nem szabad megvárni amíg rokahdt szutykos lesz

A lánckerekeket erősebb kefével lehet tisztítani. Ha van szerszámod, akkor érdemes leszedni és úgy letakarítani benzinnel, petróval. Gyökérkefe is hatásos.

2021. márc. 28. 18:00
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Tesa! En ugy csinalom, hogy hazafele megallok egy olyan benzinkuton ahol van nagynyomasu moso ... a shopban biztos van valami motorlemoso, vagy zsiroldo cucc ... lelocskolod a bringat, varsz egy kicsit hagy dolgozzon az anyag, utana gozborotvaval jol lemosom. Amig hazaerek tokeletesen megszarad, otthon leolajozom, attekerem parszor a lancot, hogy az olaj eljusson a kis csapokig amik a lancszemeket tartjak ossze ... vegul az egeszet szarazra torlom egy tiszta huhaval, hogy maga a lanc sehol ne maradjon olajos mert akkor osszerszedi a port es mocskot ... a csapoknal ugy sem lehet kitorolni az olajat.

Magyarul: nem kell se a lancot, sem a fogaskereket kenni ... egyedul a lancszemek kozotti kis stifteket kell olajozni!

2021. márc. 28. 19:10
 9/11 anonim ***** válasza:
gratulálok! :D
2021. márc. 28. 19:38
 10/11 anonim ***** válasza:
2021. márc. 29. 00:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!