Láncot ki hogyan tisztít?
Lassan ráférne,3hója cseréltem.
Én teflon bevonatú olajat használok,de ami x idő után előfordul,összegyűlt kicsit kosz láncszemek közt,ezt szeretném kivenni,próbáltam rongy s féktisztító,ill fogkefe,de keveset vett ki,ha elviszem autómosó,ki tudom mosni rendesen?Vagy mit vegyek ami jó,kinek mi lett jó?
Hasznos válaszoknak örülnék.
Bontható ez is,szedjem le,s forró szappanos víz,s pl fogkefe,kefe?
S racsnit hogyan?
Arra is ráferne,bár az is novemberbe lett cserélve,de télen azért kapott,meg naponta használom
Én leszedem,először letörlöm egy ronggyal a sok szutykot,utána szappanos vízben átmosom szivaccsal. Miután lejött a nagy része a külsejéről,beáztatom benzinbe egy 10 percre kb. Nagyon szépen kiviszi a szutykot. Utána mégegyszer szappanos és sima vízzel átöblítem.
A racsnit meg kis ecsettel szoktam bekenni benzinnel (figyelni kell, hogy ne menjen a belsejébe), előtte ezt is áttörlöm jó alaposan ronggyal. A végén pedig lemosom ugyanúgy, mint a láncot.
Lánctisztító spray, aztán lánctisztító szerkentyű Brigéciollal, akár kétszer-háromszor is.
Ha nem nagyon szutykos, akkor le szoktam csapatni autómosóban (ésszel). Az igazán retkes láncra tapasztalatom szerint ez önmagában kevés (mivel vigyázni kell vele).
petróleum vagy motorbenzin. Ezzel addig mosom mí tiszta nem lesz a lefolyó benzin, vagy petró - persze ezt felfogom, üllepítem éj újra használható.
Ha van kompresszor, akkor azzak ki kell fúvatni, vagy hagyni hogy minden párologjon k a láncból, mert különben az új kenőanyagot is oldani fogja.
Ezt a mosást ritkábban csinálom.
A 100-200 km-es tisztításnál alaposan áttörlöm és olajzom.
Nem szabad megvárni amíg rokahdt szutykos lesz
A lánckerekeket erősebb kefével lehet tisztítani. Ha van szerszámod, akkor érdemes leszedni és úgy letakarítani benzinnel, petróval. Gyökérkefe is hatásos.
Tesa! En ugy csinalom, hogy hazafele megallok egy olyan benzinkuton ahol van nagynyomasu moso ... a shopban biztos van valami motorlemoso, vagy zsiroldo cucc ... lelocskolod a bringat, varsz egy kicsit hagy dolgozzon az anyag, utana gozborotvaval jol lemosom. Amig hazaerek tokeletesen megszarad, otthon leolajozom, attekerem parszor a lancot, hogy az olaj eljusson a kis csapokig amik a lancszemeket tartjak ossze ... vegul az egeszet szarazra torlom egy tiszta huhaval, hogy maga a lanc sehol ne maradjon olajos mert akkor osszerszedi a port es mocskot ... a csapoknal ugy sem lehet kitorolni az olajat.
Magyarul: nem kell se a lancot, sem a fogaskereket kenni ... egyedul a lancszemek kozotti kis stifteket kell olajozni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!