Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mi féle fajta, márkájú olajat...

Mi féle fajta, márkájú olajat használtok lánc kenésre?

Figyelt kérdés
Mást használtok outihoz és montihoz vagy mehet ugyan az mindkettőre?
2021. márc. 13. 17:37
1 2
 1/12 tothp ***** válasza:

Lánckenő spray. mindegyikhez ugyanazt.

De csak csinján.

A forgócsapokat egyenként kell végig kenegetni. A maradékot pedig alaposan letakarítani a többi helyről.

2021. márc. 13. 17:53
 2/12 tothp ***** válasza:
Én a lidl-ben vettem egy 1000-esért tavaly
2021. márc. 13. 17:53
 3/12 anonim ***** válasza:
Sima műszerolajat.
2021. márc. 13. 20:31
 4/12 anonim ***** válasza:
Squirt wax.
2021. márc. 13. 23:48
 5/12 tothp ***** válasza:
Sajnos a műszerolaj egy dologra jó: nem nyikorog a lánc tőle. De a kenőképessége minimális, mivel a nyomás hatására (néhány négyzetmiliméteres felületen akár 600-800 N erő is ébredhet) kiszökik a leginkább kopásnak kitett felületek közül. Az így kent lánc hamar kopik (nyúlik) és hamar megzabálja az egész hajtásrendszert is.
2021. márc. 14. 10:01
 6/12 anonim ***** válasza:
műszerolaj varrógépolaj-csak olyat amire nme tapad a szmötyi/skf-et ne kérdezd mert ők általában nem értenek hozzá.
2021. márc. 14. 11:27
 7/12 tothp ***** válasza:

Egy dolog, hogy nem ragad a szmötyi. erre tényleg jó a "varrógép olaj".

Majd erre kitérek

De a lánc életartama érdekében kell egy jó anyag, ami Ott és úgy ken, haogy és ahol arra szükség van.

régen fogták a láncot, paraffinban kifőzték. Mit értek el ezzel?

A meleg kenőanyag bekerült a csapok és lemezkék közé. Oda, ahol a leginkább szükség van rá. lehűlve, megszilárdulva ez az anyag elenáll annak a fizikai igénybevételnek, ami a lánc kritikus részein keletkezik.

A modern lánc spray-k ezt a dolgot úgy oldják meg, hogy kifújáskor olajszerűek, tehát a kellő helyre eljutnak. Az oldószer elpárolgásával megszilárdulnak, így hozzák a megfelelő mechaniaki teherbírást.

Mindkét esetben fontos, hogy ahol nem kell, onnan gondosan le kell törölgetni. Mert gyűjti a port.

2021. márc. 14. 12:35
 8/12 anonim ***** válasza:

hát nem tom miért használtok vékony olajakat (varrógépolaj meg műszerolaj)... az nem kerékpár lánv kenésére való!

A sprayos dolgokat sem szeretem különösebben, mert összefúj vele az ember mindent (fék pl). Bár vannak nagyon jó kenőanyagok.

Én mostanában a lánvfűrészekhez való lánckenő olajat használom. Injekciós fecskendővel felszívom és minden láncszemre cseppentek.

Nagymosásnál amikor átmosom petróleumban a láncot, akkot pedig felmelegítem kicsit az olajat és beleteszem a láncot. Ha lehűlt akkor felakasztom és hagyon kicsepegni a felesleget.

2021. márc. 14. 15:33
 9/12 anonim ***** válasza:

nemtudom versenyeztem és az avid sd ultimatet is beolajoztam mert ugye vannak rajta forgó csapágyak....

a sprék általában tényleg nme jó mert gyűjt minden állagú"smötyit"

mint minden esetben a bringa körül itt is a buherátorság vagy az "értő kéz" a megoldás....

2021. márc. 14. 18:33
 10/12 anonim ***** válasza:

Az aldiban úgyis lesz jövő héten lánckenésre való wd40 cég által gyártott spray, ezek után inkább megveszem azt:)

(3, a műszerolajas)

2021. márc. 14. 20:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!