Amikor tekerem a biciklit miért nyikorog a pedál?
Figyelt kérdés
Most vettem észre, nagyon zavar. Nő vagyok, egyáltalán nem értek a biciklikhez.2021. márc. 11. 13:11
1/8 anonim válasza:
A pedál feszül nincs pontosan becsavarva a menetbe sem bezsirozva , de ha a hajtókar nyikorog akkor a tengely kopott meg lent középen ...
2/8 A kérdező kommentje:
Akkor nyikorog, amikor tekerem. Elvigyem szervízbe vagy ezt meglehet javítani itthon is?
2021. márc. 11. 13:27
3/8 anonim válasza:
Lehet hogy nem a pedál nyikorog, hanem a lánc nincs beolajozva.
4/8 anonim válasza:
Általában ilyenkor a középső csapágyat kell cserélni vagy zsírozni, nem nagy meló félórán belül megvan és párszáz Ft.
5/8 anonim válasza:
Pedál levetelehez 13/14es villaskulcs kell , de a középrész cserehez spéci hajtókar és monoblokk leszedő szerszámok ....
6/8 anonim válasza:
#5: ??? Egy vízpumpa-fogóval szoktam.
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ mindenkinek!
2021. márc. 11. 14:48
8/8 anonim válasza:
A nyikorgások gyakran máshonnan jönnek, mint elsőre gondoljuk.
SPD-nél szokott stopli-pedál kapcsolat is nyikorogni.
Ha van első váltód, akkor nézt (hallgasd) meg, hogy mindegyik tányéron nyikorog-e.
Nézd meg, hogy kotyog-e a lánctányér ill. a hajtómű. És pesze a pedál kotyogását is ellenőrizd. (Megfogod és megnézed, hogy mozog-e olyan irányba, amelyikbe nem kellene.)
Lánc tisztíva, kenve van legrosszabb esetben 150 km-enként?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!