Akkor is érdemes megnézetni a középrészt tavasszal, ha tapintásra tökéletesen fut?
Nem egészen 1 éves kerékpárról lenne szó, a kerekeken érződik hogy kellene már zsírozni a csapágyakat, amiket nem akarok elbarmolni, ezért ezt a részt szakemberre bíznám.
Az a kérdés, hogy érdemes-e megnézetni a kerekek mellett a középrészt is, akkor is ha tökéletesen működik?
Évente kétszer szétszedem. Az nem 3 havonta van. Úgy évente kétszer,hogy terepen megyek,sárban,vízben,porban. Érdekes módon még jók a csapágyak is, és a kónuszok is. Azaz most nekem minek kéne pl 4 havonta kicserélnem,amikor semmi baja? Ez olyan,mintha kidobnád a sajtot a hűtőből,ami 3 hete ott van,de csak 20-án jár le és ma még csak elseje van. És csak azért mert valaki szerint (3 hêt-4 hónap) ennyi idő után ki kell,pedig semmi baja. Kidobnád? Nem. Ugyanez van itt is.
Az más kérdés,hogy a kérdező 1 éves kerékpárjában valószínűleg még nem volt rendes karbantartás,így nagy eséllyel cserélni kell az általad leírtakat. Igen, ezzel egyetértek. De alapból hülyeség a 4 havonta cserélés.
Az autóban a motorolaj azért más kategória, mint a mz agyban a csapágygolyók és a kónuszok.
Ameddig az autóban ha hosszú élettartamot akarunk,akkor ugyebár nem 30 ezrenként cserélünk olajat, viszont kerékpárnál ha szétszeded újrakenés és takarítás céljából és látod,hogy semmi baja,akkor a jót minek kéne kidobni?
Értem a gondolatmenetedet,miszerint megelőzöd,hogy bármi is legyen, de én meg úgy vagyok vele, hogy pazarlás kidobni egy teljesen jó csapágygolyót és kónuszt,még akkor is,ha nem egy hatalmas összeg a cseréje.
Láncnál és kazettánál én is tapasztaltam már rozsdásodást úgy, hogy vagy dobozban volt, vagy szépen le volt tisztítva és olajozva,viszont nem volr használva pár hêtig. Régen ez nem volt,úgyhogy igen. Egyre sz@rabb a minőség. Ezért én pl a láncot cserélem 1000-1500 km után,akkor is,ha nem nyúlt meg. Erre is lehetne mondani,hogy pazarlás,de azért ha elszakad a lánc pont akkor,amikor nyomatsz egy sprintet,akkor az nem vicces. Egy csapágygolyót bedarál,akkor meg nem lesz esés belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!