Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mit tartotok a legmegfelelőbb/...

Mit tartotok a legmegfelelőbb/leginkább bevált defektvédelemnek?

Figyelt kérdés
Montihoz kinéztem a Conti. Race King gumiját. Sokan panaszkodnak rá, hogy könnyű vele defektet kapni. Rengeteg megoldást olvastam defektvédelemmel kapcsolatban. Mit alkalmaztok leginkább?
2021. jan. 12. 12:40
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
67%
Spéci felni szalagot .
2021. jan. 12. 13:14
 2/15 TR75 ***** válasza:
50%

Nem mindegy, hogy milyen bringán.

Én használtam egy időben Slime-ot, nem vált be; a legtovább a defektspray-t használtam (általában nálam volt), emellett a bringámon CST C1316 Salvo volt elöl-hátul. Olcsó, nem volt vele defektem, pedig üvegszilánk és mindenféle tüskék is előfordultak. Cserében baromi nehéz gumi, de városban elmeg (csak ne csúszna annyira :/ )

Az élménybicajomon WTB Riddler van, nagyjából semmi defektvédelem. Viszont vettem egy pár Tannus Armourt, amióta az a külső alatt van, nem parázok, szentjánoskenyérfa tüskéit is átvészelte. Oké, plusz súly, de igazából nekem nem számít, gravelhez oké.

2021. jan. 12. 13:18
 3/15 anonim ***** válasza:
72%
Nekem többnyire bevált a defektgátló lötty. Kb. 2 éve használom, most először hagyott cserben. Valószínűleg ez a fajta nem kedveli a fagypont körüli hőmérsékletet (continental). mondjuk már hetek óta volt egy lassú defektem, de nem foglalkoztam vele, csak pumpálgattam, aztán egyszer csak elhagyta magát teljesen. Mivel mentem laposan 15 km-t, nem tudtam már kideríteni, mi volt az ok, mert félig ledaráltam a belsőt.
2021. jan. 12. 14:19
 4/15 anonim ***** válasza:
50%
ezekkel a conto raceking/speedking/montan king ekkel az a baj hamisítják sok silány anyag van piacon ami nagy szívás újjat vegyél defektvédelemmel ami husosabb anyag ugye egyértelmű meg belemet még a szalag max még trutyis belső-de akkor már csinált ust-s rendszert és elég egy tarcsibelsőveél repeszteni a várost!!!
2021. jan. 12. 16:20
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
conti(de lehet kontó is;))
2021. jan. 12. 16:22
 6/15 anonim ***** válasza:
54%
Potbelso a kistaskaban (tobb is) ... ennel jobb megoldas nem kell defekt eseten :)
2021. jan. 12. 20:16
 7/15 anonim ***** válasza:
95%

6: Hát ha valakinek olyan perverziója van, hogy szeret az út szélén belsőt cserélni, akkor csoda jó megoldás. :) Amúgy a legjobb defektvédelem esetén is kell belsőt vinni. Na jó, tömör guminál nem. :)

A lötty azért jó, mert gyakran észre sem veszed, hogy defektet kaptál, olyan gyorsan eltömíti. Ezen kívül könnyű és alig növeli a gördülési ellenállást.

Vannak nagyon jó defektvédelemmel ellátott külső gumik, de nehezek és nem gurulnak túl jól.

2021. jan. 12. 20:45
 8/15 anonim ***** válasza:
54%

#7!

Nem én írtam az előzőt, de 3 perc alatt ki lehet cserélni egy belsőt és inkább megállok 3 percre, mint sétáljak 1-2 órát stoplis cipőben.

De már inkább 5-6 perc lenne a defektjavítás, mert szinte csak tubeless kerekem van, ezért gyakorlatilag nem kapok defektet. Stans folyadékkal. Kb. 17.000 km-enként van olyan defektem, amit nem fog meg a folyadék.

2021. jan. 13. 14:55
 9/15 anonim ***** válasza:
97%

8: Tulajdonképpen ugyanazt írtad, amit én is a 7. hozzászólásban. Tubeless, vagy belsős rendszernél lötty a belsőbe, erre esküszök én is. És ahogy írtam, tartalék belső alap akkor is, mert tökéletes védelem nincs.

A 6-os szerint elég a tartalék belső, annál jobb nem kell. Azzal vitatkoztam. Az nem védelem, hanem javítás.

Amúgy ezen elvem ellenére múltkor az út szélés ébredtem rá a fejreállított bringa mellett, hogy nincs nálam belső. :) Azóta sem értem, hogy hová kevertem, hogy nem volt a váztáskában. 15 km-t mentem full lapos hátsó gumival. Szerencsére a kocsmába járós bringával, így nem érdekelt különösebben. Igazából csak a belső volt veszteség, mert a külsőt már terveztem cserélni, a filléres Remerx felni pedig zokszó nélkül kibírta.

2021. jan. 13. 16:47
 10/15 anonim ***** válasza:
53%
a vita nagy hevületében hűsítsétek le magatokat a kinti menetszéllel;)
2021. jan. 13. 17:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!