Kerékpárvásárláshoz kérhetek véleményeket?
Olyan 100-150 000 között gondoltam (plusz pedál és ülés).
Hétköznapi használatra lenne elsősorban, napi-kétnapi boltbajárás, plusz hétvégenként olyan 20 km-es lightos tekergés. Jórészt aszfalton, minimális 10-15% terep.
Hat éve egy 16.5 kilós Montana Revo 04-et nyúzok, még 40 000-ért vettem. Azt hittem a mostani árfekvésben sokkal egyszerűbben találok aluvázast ami nem ilyen dögnehéz, de 100-130 körül is ilyen 16-17 kilós jószágokkal találkoztam.
cross/trekkinget nézegess...
Pl. egy Merida crossway, vagy Kellys cliff jó lehet ennyiért...
ezek (emlékeim szerint) 13 kiló körül vannak...
2!amit linkeltél az a legalapabb-persze hogy kőbunkó nehéz és tényleg csak cammogó dinoszauruszt lehet vele üldözni...
volt crossway 600am az minőség és tartós(persze nem odafigyelbve igénytelenül-mindent le lehet harcolni-160körül van bikemag.hu!)
bikemag.hu crossway 600 150környékén volt novemberben...használtan
400ezerért már xt editiont!kapsz(szinte ujjonnan)
400ezerért már karbon montit veszek de tudok ennyiért két márkánál is új karbon outit-ja 3nál csak így fejből...
Na most bököd ki, hogy használt....
A kérdező újat akar - de ne is zavarjon!
Ha könnyű terepen használnád, akkor sokat lehet spórolni a teleszkóp elhagyásával. Kicsit a keret fölött van, de ez pl. alig több, mint 12 kg:
A 35-ös gumit nem kell beton keményre fújni, és akkor könnyű terepen el lehet menni vele. Ha szélesebb is belefér a vázba, villába, akkor tovább növelhető a kényelem. Ez a bringa épp gravel kategóriában fut, de találhatók hasonlók fitness bringa néven is. A gumi szélességét érdemes figyelni, mert földúton azért jó, ha van legalább 35 mm széles a gumi, és egyes vázakban ez már nem fér el.
Ha teleszkópos, akkor a decathlon Riverside 900 elvileg 14 kg alatt marad még a legnagyobb méretben is. Ha nem elvárás nagy testsúllyal is 10% feletti emelkedőket mászni és a nagy végsebesség, akkor jó választás lehet. Ezt azért említem, mert az 1x10 sebességes hajtás miatt korlátozottabb az áttételtartománya. Ez amúgy a megjelölt kerethez is közelebb van.
Én ezeknél olcsóbb bringát nem vennék. Minimális a többlet költség ahhoz képest, amennyivel többet nyújtanak ezek, mint a 100-150 közti kategória.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!