Beszorult a bickli nyeregcsöve?
Figyelt kérdés
Annyira szorul a mtb-m nyeregcsöve hogy képtelen vagyok akár egy centit is kihúzni, hiába erőlködöm. E nélkül nem tudom rárakni a csomagtartót, és nem fogom tudni hazavinni a csomagjaimat, ( vasútállomásra megyek nagy bőrönddel) ki kell találnom valamit. WD40-et kentem bele hátha meglazul de semmi.2021. jan. 1. 10:04
1/12 A kérdező kommentje:
Nyilván a gyorsszorítót elfordítottam és a tengely túloldalán is meglazítottam a csavart
2021. jan. 1. 10:06
2/12 Gyakori93 válasza:
Próbálj meg egy csőfogóval ráfogni és tekerni rajta, hátha meg mozdul.
Vagy akár egy lapos csavar huzóval és egy kapalács segítségével, szét nyitni a váz bemetszését a nyeregcső szorítónál.
3/12 A kérdező kommentje:
Sikerült kihúznom amennyire kelletz, viszont érdekel mi lehet az oka a szorulásnaj, esetleg van-e rá megoldás. Most lesz 3 éves a bicikli, viszont rengeteget használom.
2021. jan. 1. 10:32
4/12 anonim válasza:
Kis olaj mindent megold. Van olyan hogy csúszó olaj ilyen van a csavarlazítóban .
5/12 Gyakori93 válasza:
Az olajat hanyagolnám a nyeregcsőnél, mivel akkor le fog csuszkáli a cső a vázban. Ami menet közben nem a legjobb dolog! :D
6/12 anonim válasza:
Te de én használom kiváló hatásfokkal .
7/12 anonim válasza:
Én sima gépzsírral szoktam néha bekenni azt a részt, ami bemegy a vázba. Ha jó méretű a nyeregcső és bezsírozod (néha újra kell kenni), akkor nem fog beszorulni máskor.
8/12 anonim válasza:
vagy beszorítod satuba a nyeregcsövet és a vázat használod erőkarként...-
9/12 anonim válasza:
Összerohadt talán. A váz belsejét probáld megcsiszolni a nyeregcsővet pedig lefesteni. Nekem bevált egy ideig,aztán ujra.
10/12 anonim válasza:
Acél váz csak kívül van festve, belül rozsdásodhat.
Nyeregcsőből rengeteg méret létezik, a vastagságuk 0,2 mm-enként emelkedik. Lehet hogy valaki valamikor egy kicsit vastagabbat nyomott bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!