Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Miért kezd el mindig kilögyögn...

Anonimusvarilius kérdése:

Miért kezd el mindig kilögyögni a bal oldali hajtókar a bicajomon?

Figyelt kérdés

Kb 6-7 éves bicajomnál előjeletkezett a bal oldali hajtókar lötyögés. Már többször meghúztam a csavart de mindig egy rövid idő után kilazult. Már ott tart a bicaj hogy múltkor mentem vele és annyira kilazult hogy kézzel is simán kitudtam csavarni a csavart és leszedni a hajtókart.Mi lehet a probléma?

(amúgy ahogy láttam kicsit megvan kopva a hajtókar ha esetleg emiatt lenne)

Lehetőleg otthon igyekszem megcsinálni, de az sem baj ha biztos hogy szervizbe kell vinni.

Előre is köszi a válaszokat :)

2020. nov. 11. 12:35
 1/5 anonim ***** válasza:
Kikopás miatt , a középrész csavarmenet is lehet sérült .
2020. nov. 11. 13:54
 2/5 Wadmalac ***** válasza:
100%

A hajtókar acél vagy alu?

Ha egyszer elkezdődik ez a kotyogás, szétcseszi a négyzetkúp összefekvő felületét ívesre a sík helyett, onnantól sosem fog már rendesen rögzülni.

Ezért nem szabadna kotyogó karral egy métert sem továbbtekerni.

Meg lehet próbálni a túloldalt jól alátámasztva (hogy ne a csapágyat üsd) felütni kalapáccsal és úgy meghúzni.

Volt már hajtókar, amit megmentettem úgy, hogy a négyzetkúp belső felületét tűreszelővel újrahúztam síkra.

Annyi, hogy olyan 3-4 mm-rel mélyebben csúszott fel.

2020. nov. 11. 14:01
 3/5 anonim ***** válasza:

Egyáltalán milyen hajtómű?

(Négyszögtengelyes, ISIS, octalink, hollowtech)

2020. nov. 12. 17:53
 4/5 Wadmalac ***** válasza:
Ha nem négyszög, akkor ez már halott.
2020. nov. 13. 07:53
 5/5 A kérdező kommentje:
Bocsi hogy ilyen későn válaszolok😅 hát ahogy elnéztem szerencsére ez sima négyszögtengelyes.
2020. nov. 13. 09:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!