Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mérethatáron vagyok, mit tegyek?

Mérethatáron vagyok, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Országúti kerékpárt vennék. Az adott típus mérettáblázata szerint az M-es méret 170-180 centiig megy. Az L-es 180-190 centiig. Én 180 centi vagyok. Melyiket vegyem és miért?
2020. okt. 18. 13:13
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Én is 180 cm vagyok, az M-es vázméret nagyon kicsi nekem, alacsonyan van a fejcső, rövid a felsőcső, túlságosan ki kell húzni a nyeregcsövet.Persze lehet föltenni egy rakás hézagolót, meg tizenakárhány centis stucnit is, de minek?Megfelelő méretű vázat kell inkább választani. Montiban is és trekkingnél is L-es méretű gépeket preferálok ezért.A haverom a 170 centijével használ M-es vázakat, neki ideális.
2020. okt. 18. 13:33
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ne így válassz, menj és próbáld ki... én 194vagyok, megis az 170-180 magasaknak ajánlott bringák a kényelmesek általában.
2020. okt. 18. 16:11
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Én is mérethatáron vagyok, a boltban kipróbáltam az adott márka mindkét méretét, és azt vettem, amelyik kényelmesebb volt. Nekem a kisebb jött be.
2020. okt. 18. 18:52
 4/7 TR75 ***** válasza:
100%

Ha ki tudod próbálni mindkettőt, vagy akár csak az egyiket, tedd azt.

Érdemes figyelembe venned a belső lábhosszadat is, illetve a láb-felsőtest arányát is. Hosszabb felsőtest esetén lehet, hogy inkább a nagyobb méret jó.

Sajnos az ajánlás sem feltétlenül jó és megfelelő mindenkinek, szóval ha tudsz próbálni, inkább tedd azt. Mert az is lehet, hogy az ajánlás ellenére másik méret lesz kényelmes neked.

Ja, és még egy: szerintem 3 méretet érdemes figyelned: a középcsapágy-fejcső távolságát vízszintesen és függőlegesen, és azt, hogy a nyereg milyen messze van a fogásponttól (a kormányon).

Nem tudom, milyen bicajt használsz egyébként, de az országúti (meg általában a koskormányos) bicajok esetében a fogás sokkal messzebb lehet a nyeregtől, mint egy trekking/városi esetében. És már 1-2 centi is teljesen megváltoztatja a bringázás élményét.

Amúgy, azt gondolom, a kisebb méret a "jobb tévedés", mert ha feljebb húzod a nyeregcsövet/hátrébb tolod a nyerget és hosszabb kormányszárat választasz, tudsz korrigálni, de nagyobb váz esetén kisebb a korrigálási lehetőséged.

2020. okt. 18. 23:25
 5/7 anonim ***** válasza:
Általában ilyenkor a kisebbet szokták.
2020. okt. 20. 18:52
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom, outinál a nagyobbikat, montinál a kisebbiket szokták ajánlani, ill. választani.
2020. okt. 21. 09:20
 7/7 anonim ***** válasza:
amelyik kényelmesebb
2020. okt. 21. 11:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!