Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Kisebb balesetnél (autó vs....

Kisebb balesetnél (autó vs. bicikli) mi a teendő?

Figyelt kérdés

Ma reggel nekem jött egy autó (egyértelműen nekem volt elsőbbségem, nem figyelt) és egy kicsit nekiment a hátsó keréknek - csak annyira, hogy pár centit odébblökött az úton, el sem estem.

Utána megálltunk, letekerte az ablakot, kikiabált, hogy "minden rendben, nincs semmi bajod ugye?" és elhúzott. Sajnos még az autó típusára sem emlékszem, nemhogy a rendszámra.

A bicikliben látható kár nem lett, viszont vsz. kicsit megnyomta a kereket mert lett benne egy enyhe 8-as ami eddig nem volt (sima úton nagy sebességnél érezni).

Igazából az a kérdésem, hogy mit kellett volna csinálnom, mi ilyenkor a helyes eljárás? Ha komolyabb lett volna, elesek v. látható kár keletkezik a biciklin akkor vsz. rendőrt hívtam volna, de (így utólag belegondolva) azt sem tudnám bizonyítani, hogy a 8-as miatta lett.

2020. okt. 2. 09:41
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

múltkor nekem tolatott egy srác és beszorult az első kerék a lökhárító alá és persze kicsípte a gumit, defektes lett.

kiszedtük és hazavitt. én megnéztem a bicajt és nem láttam rajta semmi sérülést a defekten kívül (csak a belső sérül), úgyhogy mondtam hogy részemről ok. Neki nagyobb kára lett, mert berepedt a műanyag lökhárító.

Közben mégiscsak keletkezett kár nálam is, mert a rugós villám sokkal rosszabb lett. Igaz már 8 éves és amúgyis ráfért volna egy csere, de talán még kihúztam volna vele 1 évet. Most viszont kell egy villa, mert akkorát kottyan minden irányba, hogy úgy tudok vele menni kb mint a csuklós busszal. Elfordítom a kormányt és a kerék csak jóval utána fordul el :D

Ez ilyen. fizetni kell néha.

2020. okt. 2. 12:53
 12/13 TR75 ***** válasza:

Egyszer egy autós egy kereszteződésnél jött nekem hátulról. Álltam a bicajjal, egyik lábam lent, amikor éreztem, hogy megtol egyszer, és még egyszer, elég erősen, le kellett ugorjak a bicajról. Hátrafordultam, és odakiáltottam neki, hogy Helló! Kiszállt, odajött hozzám. A hátsó kereket használhatatlanra gyűrte, szorult a láncvillában meg a támvillában. Mivel forgalmas helyen történt az eset, voltak szemtanúk, így félreállt, odajött hozzám, és megkérdezte, minden rendben van-e. Mutattam neki, hogy mi a stájsz, egyből azt mondta, hogy fizeti a javítást. Szerencsém volt, hogy voltak tanúk, és a fazon ismert helyi vállalkozó, és valószínűleg telefonált az autóban, úgyhogy fizette is az új kereket mindenestől. Kicsit hápogott, amikor a szerelő adta neki a számlát, de aztán a boltos elmagyarázta, hogy még beleveheti a sárvédőt is, ha gondolja, mert az is meggyűrődött, és járhatott volna rosszabbul is, ha a támvilla vagy/és láncvilla is sérül, mert akkor a bringa is kuka lett volna.

Szóval nekem szerencsém volt (bár azt azért hozzáteszem, hogy körülbelül 50 méterre történt a dolog a bringaszerelőtől, mivel két perce hoztam el tőle a generálozott bicajt. Csodálkozott is a srác, hogy mi a csudát keresek már megint nála :-D ).

2020. okt. 2. 13:49
 13/13 anonim ***** válasza:

10-es jól megfogta a lényeget. vezetk én is kocsit is és tényleg a kerékpáros valahogy az ember akkor nehezebben látja.

kerékpáron nekünk kell okosabbak, óvatosabbnak, szemfülesebbnek lenni az autósoknál

a defenuív vezetőstechnika jó dolog, azt kell alkalmazni kerékpárosként is

felismerni a veszélyes szituációkat és nem belemenni, stb...

mondjuk ha hátulrol durrantanak se..be az ellen nehéz védekezni.

2020. okt. 2. 16:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!