Sram Level T féket érdemes lecserélni Magura fékekre?
Van Deore, XTR és van Sram Lvl Ultimate fékem is. A Shimano volt korábban, ezért szoknom kellett a Sram modulációját, de nem mondamám rosszabbnak.
Viszont a DOT egy idő után árt a műanyag elemeknek, tehát nem megy el pl. 7 évet karbantartás nélkül, mint egy Shimano fék.
Egy kerékpár kerekeit bármilyen forgalomban lévő fék állóra képes fékezni. Ennél nagyobb fékerő meg nem kell, sőt sok is.
A lényeg a fékerő adagolhatóságán van...és nyilván mindet meg kell szokni és alkalmazkodni kell hozzá.
Azért az sem mindegy, hogy mennyire melegszik fel.
Az XTR-t jobbnak éreztem ebben a Deore-nál és a Level Ult-nél is.
Nem tudom, hogy van-e még Hayes Sole, de az rosszabb volt egy canti féknél.
Félreértesz én nem a bringa, hanem a kerék állóra fékezésére céloztam.
Az a fék, ami blokkolásig megfogja a kereket sík úton, az lejtőn is megfogja.
A fékezés trükkje ugye az, hogy akkor a maximális a lassulás, amikor a gumi még éppen nem csúszik az úton, da a határán van. Rosszul adagolható fékerőnél ezt nehéz eltalálni. (Autónál blokkolásgátlóval oldják meg)
Megjegyzem láttam már olyat, amikor valakit a vadonat új hidraulikus tárcsafék fejreállított, mert ahhoz volt szokva, hogy izomból húzza a fékkart, itt meg nem kellett volna.
Megítélésem szerint a jelenlegi féked képes arra amit vársz tőle.
"Az a fék, ami blokkolásig megfogja a kereket sík úton, az lejtőn is megfogja."
Ez ennél kicsit bonyolultabb. :)
Lejtőn folyamatosan a fékezés ellen dolgozik a gravitáció, tehát olyan, mintha síkon folyamatosan tekernél.
De tényleg túl van lihegve a téma, mert ezek a fékek messze jobbak, mint a régi canti vagy ócskább V-fékek. Amúgy ismerek olyat, aki jobban szereti a Sram Lvl Ult-ot, mint az XTR-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!