27,5+ vs 29-es kerék? Melyik miben jó?
Szeretnék venni egy XC biciklit, 29-es kerék és a 27.5+ között nem tudok dönteni. Ha jól tudom, a mindkét kerék ugyan akkora, csak a 27.5+ az kisebb felnin van, ezért sokkal vastagabb a gumi. De javítsatok ki ha tévedek.
A 27.5+ gumi mire lett kitalálva? Gondolom az ütéseket jobban csillapítja a nagyobb gumi, ami nekem fontos lenne mert szoktam keményebb terepeken használni, viszont a 29 meg annyira elterjedt.. Ahhoz sokkal több az alkatrész meg minden. Szerintetek mi legyen?
650es kerekeket használok úgymond xc-gépen előtte egy 28as croswayem=29esnek felel meg volt-bar itt a kevesebb lánctányér is hozzájárul,de vegyél legaláb kéttányéros elöl 29est-esetleg karbont ha futja,lsumma summárorum a 29es=28as crosstreking kerekekre szavazok városban max 1,8asterepgumi-erdőben tökindegy-de legyen elől két sebesség-fontos!!!
(mert ha véletlen xc gépet veszel a mai módiban már nem lessz rajta előre váltás!!!gondold meg)
udv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!