Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » 27,5+ vs 29-es kerék? Melyik...

27,5+ vs 29-es kerék? Melyik miben jó?

Figyelt kérdés

Szeretnék venni egy XC biciklit, 29-es kerék és a 27.5+ között nem tudok dönteni. Ha jól tudom, a mindkét kerék ugyan akkora, csak a 27.5+ az kisebb felnin van, ezért sokkal vastagabb a gumi. De javítsatok ki ha tévedek.

A 27.5+ gumi mire lett kitalálva? Gondolom az ütéseket jobban csillapítja a nagyobb gumi, ami nekem fontos lenne mert szoktam keményebb terepeken használni, viszont a 29 meg annyira elterjedt.. Ahhoz sokkal több az alkatrész meg minden. Szerintetek mi legyen?

2020. szept. 16. 17:45
 1/2 anonim ***** válasza:
Szerintem XC-ben nem használnak 27,5+-t, mert lassabb lesz, mint egy 29. Ott fontos a kicsi súly és a jó gördülés. A 27,5+ inkább csapatós trail gépre való. Merev váznál szerintem királyság lehet a pufi gumi által adott komfort és tapadás. Még nem volt alkalmam kipróbálni ilyen gépet, de érdekelne engem is. Valószínűleg nem azzal fogsz a mászásokon KOM időket futni, de a lefeléket szerintem magabiztosabban és szélesebb mosollyal fogod venni. A legjobb az lenne, ha ki tudnád próbálni, de a vírusbuzulás miatt sajnos tesztnapok sem igazán vannak.
2020. szept. 16. 21:22
 2/2 anonim ***** válasza:

650es kerekeket használok úgymond xc-gépen előtte egy 28as croswayem=29esnek felel meg volt-bar itt a kevesebb lánctányér is hozzájárul,de vegyél legaláb kéttányéros elöl 29est-esetleg karbont ha futja,lsumma summárorum a 29es=28as crosstreking kerekekre szavazok városban max 1,8asterepgumi-erdőben tökindegy-de legyen elől két sebesség-fontos!!!

(mert ha véletlen xc gépet veszel a mai módiban már nem lessz rajta előre váltás!!!gondold meg)

udv

2020. szept. 20. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!