Mekkora probléma az, ha egy picit nagy a váz? (Részletezem.)
Alacsony vagyok, 154 cm, S méretű vázam van (155 cm-től ajánlották).
A nyerget teljesen leeresztettem (sokat használom városban is, ahol sokszor meg kell állni, fontos hogy leérjen a lábam) így megálláskor valamenyire le is ér, picit megdöntve a bringát egy láb a földön másik a pedálon és így tudok "várakozni". Ezt a részét rendben lévőnek érzem. Viszont a nyeregből már nem tudok leszállni, mert magas a váz, tehát közvetlen a nyereg előtt már magasabban van a váz. Mekkora probléma ez?
Az a probléma, hogy rosszul használod a bringát.
Megálláskor venni kell az erőt és le kell szállni a nyeregből.
Gondolom a vázon már nem akadsz fel. Ha igen, akkor tényleg túl nagy a ló.
A bringa beállításánál is nem a nyereg-talaj, hanem a nyereg-pedál távolság a mérvadó.
Ha a talajhoz lövöd a nyerget, akkor gyakorlatilag guggolva tekersz, ami fárasztó is.
egyáltalán nem nagy neked ez a váz!
Nyergen ülve nem is szabad, hogy le tudd tenni a talpadat, mert akkor a hajtás baromi kényelmetlen, és nem hatékony.
csak az orrát, teljesen nem tudom letenni a talpam
köszi
Én még úgy tanultam, hogy akkor jó a váz mérete, ha a felső csövet átlépve teli talppal állsz a földön, és az első kereket meg tudod emelni pár centit úgy hogy a fészekalja még nem ér a vázhoz.
Ha alacsony vagy, akkor nincs abban sem semmi szégyen, ha Unisex, vagy női vázat használsz. Vagy pl a Merida TFS Trail vázain nagyon alacsonyan van a felső cső.
A magasságból gondoltam, hogy jó vagy.
2000 környékén volt divat a monti vázaknál az erősen lejtő felsőcső.
155 centihez rövid stucnival már jó lehet egy olyan váz.
Elírtam:
A magasságból gondoltam, hogy nő vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!