Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » 170 kg vagyok. Linkeljetek...

170 kg vagyok. Linkeljetek olyan bicajt, ami bírna ekkora súlyt. Létezik egyáltalán ilyen?

Figyelt kérdés
2020. aug. 23. 19:48
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem. Erre speco váz és alaktrèszek kellenek.
2020. aug. 24. 06:57
 2/9 anonim ***** válasza:
Valószínűleg az ízületeidnek sem tenne jót, ha ilyen súllyal biciklizni kezdenél. Vegyél otthonra egy elliptikus trénert, fogyj le és majd 120 kiló körül kezdj biciklizni.
2020. aug. 24. 07:37
 3/9 anonim ***** válasza:
95%

Még az ellipszis trénerrel is gond lesz, a termi gépek is általában 150 kilóig terhelhetők csak.

Én 130 kilóról kezdtem diétázni. Amíg 110 kiló nem lettem, csak gyalogoltam. És persze diétáztam. Ilyen nagy súlyból gyorsan mennek le a kilók az elején, az első 3 hónapban nekem 20 kg lement (utána nyilván már sokkal lassabban).

Szerintem kezdj el diétázni, (vagy folytasd, ha már diétázol), és gyalogolj magadhoz mérten TEMPÓSAN napi 40-60 percet. Pár hónap múlva vehetsz egy normális kerékpárt.

Pénzt is fogsz spórolni, mert ha most nagy nehezen egy speciális vázra, drága alkatrészekkel építtetnél valakivel egy ilyen bringát, és tényleg használnád, és fogynál, akkor pár hónap múlva már nem is lenne szükség rá, és azért a pénzért vehetsz egy sokkal jobb sportkerékpárt...

2020. aug. 24. 08:37
 4/9 anonim ***** válasza:

Bármelyik mtb középkategóriás mtb jo lesz erre a célra... ugratások, hegyről ereszkedesek alkalmával egy atlag 80kg ember esetében is sokkal nagyobb terheléseknek kell ellenállnia... te a 170kg-oddal pedig nem hiszem, hogy nagyon kunsztoznál..., max egyenes úton tekernél...

Igazábol magát a súlyt egy országúti is elbirná, azt csak azért nem jánlom, mert számodra lenne brutálisan kényelmettlen.

2020. aug. 24. 09:16
 5/9 anonim ***** válasza:
5%

Én 120kg vagyok, rendsueresen bringázom bakonyban és velencei hegységben, adom is neki rendesen, nem csak a hájtól van ilyen súlyom...

Ebből adódóan semmi baja se a lábamnak, se a bringáimnak... legnagyobb súlyom eddig 130kg volt...

204cm magas vagyok, kb 25%tzs.

Szerintetek mikor fel -1metereket ugrok le, 120kg-ból mennyi lesz... egy bringának bőven bírnia kell ilyen súlyokat...

Ciganygyetek itt a faluban a gagyi mtb kerekekre épített kézikocsiján tonnákat mozgat mikor vasat gyűjt...

2020. aug. 24. 09:23
 6/9 anonim ***** válasza:

1db átlagos küllő szakítószilárdsága kb 1000N/mm²

Ami megfelel kb 100kg/mm²-nek...

Tehát 1db küllő elbir 100kg-ot

Egy alap mtb kerék pedig tartalmaz 32-36db küllőt...

Na nem mondom, hogy nyugodtan pakold meg 3000kg-al, de nem a küllők miatt nem fogja elbírni... főleg mivel a kerékből 2db van...

2020. aug. 24. 16:12
 7/9 anonim ***** válasza:

Ezek a számok szépek,csakhogy a gyártok nem véletlenül adjákmeg,hogy hány kilóig használható a bringa. 120 kiloval is lehet ugrálni de a garancia is ugrik.

A másik leht,hogy a küllő bìrja a felni bírja de a gumi is?

És a közép csapágy? Láttam már törni 60kilös gyere alatt...

Tehát az alaktrésznek van egy terhelhetősége, (addig biztonságos használni)amit elméletileg túl lehet lépni 10-15% al (addig szabad használni,ideig oráig).

A 170kg ezen az elméleti határon túl van. Aki azt írta hogy fogyj annak igaza van lekell do ni 50kg-t utána bringára pattanhatsz de csak ovatosan.

2020. aug. 24. 22:38
 8/9 anonim ***** válasza:
Nyílvan a gumi relatíve gyorsabban kopik, de ez erősen ellensúlyozva van azzal, hogy míg en belerakom 840km-t átlag havonta, tavasztól őszig, addig egy 170kgos ember vajon mennyit fog?...
2020. aug. 25. 08:53
 9/9 anonim ***** válasza:
Ülj fel egy bringára, tudod mit fogsz tapasztalni?... semmit... akkor megtudod k8nek van igaza... téphetjük itt a szánkat a gyerekekkel... de a hülyék mindig többen vannak sajnos... így hiába írom le, hogy 170kg egy bringának meg sem kottyan... úgyis jön 5 másik, aki ellent mond nekem.
2020. aug. 25. 08:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!