Milyen rollert vegyek?
Olyan kéne ami jó városba, összehajtható, strapabíró, 70e alatt.
lehetőleg a súlya kicsi legyen.
Decathlonban érdemes szétnézni, remek rollerek vannak 70e alatt. S általában ki is lehet azokat próbálni (sajnos a Covid miatt múltkor nem tudtam kipróbálni, nagyon le volt rabolva a teljes roller-készlet).
Nekem volt Spartan Jumbo 1 és 2 rollerem, azokkal is elégedett voltam, strapabíróak, összecsukhatóak, nem nehezek. A Jumbo 2 sárvédője sokkal jobb, mint az egyesé, és az első kereke is sokkal nagyobb az átalagnál. Magas járdáknál ez előny.
Most pedig Decathlonos rollerem van (ROLLER TOWN 7 XL), első-hátsó rugózással/lengéscsillapítással és első-hátsó fékkel. A sárvédője is szuper.
A gyerekeimnek pedig most vettem szintúgy Decathlonos (ROLLER MID 9) rollert, azok is jól szuperálnak, első felfüggesztéssel, és első fékkel, jó nagy sárvédővel. Könnyeb összecsukhatóak.
Igazából mindet tudom ajánlani, de számomra azért a Decathlonos a legjobb Decathlonos.
Amit egy rollernél érdemes megnézni, az egyrészt a csapágya (min. ABEC 5), a kerék mérete (200 cm-nél kisebb ne legyen az első kerék), a sárvédője (minél hosszabb, annál jobb, különben felcsap a sár nyakig), könnyen összecsukható legyen (ezt érdemes egy mintaboltban kipróbálni), valamint a magassága meddig állítható, ill. hány kilót bír el. A lényeg, hogy stabil legyen, ne zörögjön (bár az a közlekedésben néha előny, mert nem kell csöngetni/szólni a járókelőknek, már messziről meghallanak...).
Rendszerint a felnőtt rollerek megfelelnek ezeknek a kritériumoknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!