Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Hol és milyen mtb-t érdemes...

Hol és milyen mtb-t érdemes vásárolni amatőr sportolásra?

Figyelt kérdés

200-250 ezer Ft-ért. 29-es kerékmérettel, valami kezdő biciklit, terepre, erdőbe de semmi durva útviszony, csak sima föld utak. Kirándulás, napi szintű sportolás a cél, viszont nem akarok trekkinget vagy hasonlót venni, mert van aszfaltra bicajom, amivel "közlekedem" napi szinten.

Nincsen semmiféle külön elvárásom, csak az, hogy megbízható normális helyről vásároljam, normális márkát. Használtat nem szeretnék.

Mely márkák a megfelelőek és honnan érdemes venni? (akár konkrét weboldalak, boltok is jöhetnek)

2020. júl. 29. 15:12
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Azonos pénzért kb. azonos minőséget fogsz kapni minden márkától.

Nézz be több boltba, mert nem a bringa, főleg nem a márkája számít, hanem a bolt, ahová vissza fogsz járni.

Ha csak földutakra mész, akkor egy 26-os is bőven megfelelne. Ha szerencséd van, akkor akkor az egyik boltban találsz is neked való, jobb felszereltségűt.

2020. júl. 29. 19:31
 2/6 anonim ***** válasza:
77%
Igazából a márka kevésbé számít. A fontos, hogy neked megfelelő vázgeometria legyen, de ebben a kategóriában viszonylag hasonlóak a bringák. Ár/érték arányban azért vannak eltérések. Cube, Kellys, CTM általában jó ár/érték arányú bringák. Nekem talán a Kellys Spider 90 lenne a befutó a kínálat gyors átfutása után, de nagyon nem mélyedtem bele.
2020. júl. 29. 21:22
 3/6 Fa_ember16 ***** válasza:
Nekem egy 150 vagy 160 ezer forintos biciklim van(attól függ hol nézed). Ez egy corratec 650b halcon,mtb,lehet hogy kezdő,lehet hogy nem,én a mtb hoz annyira nem értek profi szinten.én majdnem minden 2 héten elbaszódok vele és eddig csak az ülés karcolódott meg(4 éve megyek vele naponta).nekem offroad,erdőbe,erdőbe a leejtős offroad nál jó. Sima utcára is. Sőt,nekem a michelin gyári gumi 3 évig bírta,csak én szoktam vele trükköket gyakorolni,és zért kiszakadt.amúgy meg szerintem bírta volna a 4 évet is siman. Az egyetlen gondom az eddig az volt vele hogy a pedálban ami van csavar az túl rövid és 3 év ugrálás,meg offroad után kiesett.azon kívűl csak ajánlani tudom.nekem nagyon tetszik,és mondom,csak ajánlani tudom.még egy fontos dolog:gyárilag a gimi az 27'5" nem 29" amit te mondtál,és nem tudom hogy a váz az engedné e hogy egy 29" gumi rámenjen
2020. júl. 30. 17:30
 4/6 anonim ***** válasza:

3!

Ha 3-4 évig bírja egy külső, akkor az csak egy dolgot jelent: Keveset mész vele. 3-4000 km után a monti külsőkön alig marad mintázat. Gyanítom, hogy a lánc és fékbetét is bírt 3-4 évet...

2020. júl. 30. 19:10
 5/6 Fa_ember16 ***** válasza:
nem,3 évet bírt,de úgy hogy már a harmadik évben kezdet nagyon kopott lenni.már az elölső is kezd nagyon kopni,és nem,a lánc se a fékbetét sincs már jó állapotban,majd le kell csérlnem mind kettőt.és úgy hogy én volt hogy az első évben alíg használtam,csak most a második és harmadik évben mentem vele suli mellett naponta egy kb 10-15kilómétert.lehet nem mentem sokat,de azért a láncot,pedált,féktárcsát meg a kereket megviselte.igazából mintázat már a második évben kezdett lekopni,de attól még mentem vele tovább amíg nem szakadt ki.
2020. júl. 30. 21:49
 6/6 Fa_ember16 ***** válasza:
meg igazából,nem szoktam somat menni vele.szerintem mtb hoz 10-15 kilóméter nem sok,de én mivel nem szeretek többet menni csak ennyit szoktam menni(van azért amikor több mint 15km)
2020. júl. 30. 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!