Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Szeretnék a biciklimre elől...

Szeretnék a biciklimre elől 203-as, hátul 180-as féktárcsát szerelni. Milyen átalakítót kell vegyek ahhoz?

Figyelt kérdés
Fékem Shimano BR M-365, PM-PM adapter kell, ami passzol. Néztem Shimano-t ami volt 203-as előlre, s szeretném tudni azt, hogy ugyanez a forma, típus fog e találni hátra is, csak épp 180-as méretre. A kettőnek a formája szinte azonos, csak méret beli eltérés van.

2020. júl. 28. 15:37
 1/6 anonim ***** válasza:
58%

Ha hátul nem IS-es, akkor az ugyanolyan kell. A vázakon tovább megmaradt az IS rögzítés.

Biztos, hogy kell neked a 203-as és 180-as tárcsa?

Egy olyan bringa, amit Altus-szal szerelnek, nem biztos, hogy bírja azt az igénybevételet, amit a 203-as tárcsát indokolja.

2020. júl. 28. 20:04
 2/6 Wadmalac ***** válasza:

A mostani 160-as?

Mert én spec nem mernék azon 203-ig adapterrel kiemelni.

Nem csak értelmetlen, de veszélyes is lehet. De minimum nehezíti a súrlódásmentes nyeregbeállítást.

Igazán jobban fogni sem fog, legfeljebb kevésbé melegszik.

2020. júl. 30. 14:44
 3/6 A kérdező kommentje:
Inkább a kinézet miatt akarom, mivel sok fotót készitek róla és a tájakról, és ebbe szeretném befektetni, ami nem kerül szinte semmibe. Sokat megyek vele terepen is, a gyári állapottól távol van, mivel olajos felfüggesztést szereltem fel rá a gyári levegős helyett. Nagyon szeretem ezt a hobbit, ezzel nőttem fel, és mindig bennem van az, hogy valami jó kinéző cucc legyen rajta. A fékeket is nemrég vettem, s azért ezt az olcsóbb tipust, hogy próbáljam ki a hidraulikus fékrendszert a szokványos helyett.
2020. júl. 30. 16:46
 4/6 anonim ***** válasza:

A rugózásban az olaj csak a csillapításért (és a kenésért) felel. Nincs olyan, hogy olajos felfüggesztés. Legfeljebb a levegős villádban/rugóstagodban nincs (olajos) csillapítás.

Tehát semmilyen csillapítást akarod olajosra cserélni.

Optikai tuningra költeni bringánál totál felesleges.

Inkább tubeless kerekekre, könnyebb külsőkre költs, annak van értelme.

2020. júl. 30. 17:05
 5/6 A kérdező kommentje:
Ja, tudom, azt nemreg rendeltem meg, csak nem volt idom meg atalakitani, hogy tubeless legyen.
2020. júl. 30. 19:47
 6/6 Wadmalac ***** válasza:

Ezernyi extra dizájnú féktárcsa létezik, dizájn okán inkább azokat ajánlanám, méretnövelés helyett.

Én a gyári 160-asról 180-asra tértem át, jócskán elég.

2020. júl. 31. 06:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!