Downhill/Enduro és hasonló bicikliket törvényesen tényleg csak utánfutóval lehetne kivinni pályához, és csak ott lehet használni legálisan?
Csengő, legalább egyik kerékre 2 db prizma, fényvisszaverős pedál, meg első hátsó lámpa, ami tiszta időben legalább 150m-re világít... na most ezekből a csengő amit talán az emberek 90%-a nem használ... kutyát sem érdekli.
A két prizmát le- és felpattintod ha kell, lámpa meg elég lehet egy szilikonos vacak is, szintén lepattintható pillanat alatt. Pedál meg hát, ugye egy Deore pedálszetten keresheted a fényvisszaverő csíkot, de lehet venni olyat amin van.
@3: a magyar előírások szerint nem. Helyesen:
- két, egymástól független fék, amik közül az egyik az első, a másik a hátsó kerékre hat
- elöl fehér, hátul vörös fényvisszaverő (prizma)
- előre fehér, hátra vörös fényű, sötétben, tiszta időben legalább 150 méterről látható, folyamatos vagy villogó fényű lámpa (ennek nem feltétlenül kell a kerékpáron lennie, elhelyezhető az azt hajtó személyen is)
- legalább az első keréken minimum 2 db, mindkét oldalra hatásos borostyánsárga fényvisszaverő (küllőprizma) vagy reflexcsíkos külső
- hangjelző berendezés, amely csak csengőhangot adhat
- éjszaka és rossz látási viszonyok esetén lakott területen kívül kukásmellény
Ez ami kötelező. És vannak még ajánlott/engedélyezett felszerelések is, többek között az említett pedálprizma is...
ez a motorokra vonatkozik. Bringákra nem.
Én még az életben nem láttam olyan rendőrt aki a bringásokkal foglalkozott vol a pedig 1méterre zuztam el melette vagy 30al járdán.
mármint enduro motorokra. Elvileg a dh-bringát önmagában nem vihetnédki de igazából semilyen bringát sem.
Prizma hiánya csengő hiánya. Nekem kürtöm van... a 2egymástol független fék...stb. a kutya se nézi a rendőr is csak akkor ha valami ordas farokságot csinálsz előtte. Vagy balesetezel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!