Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Hozzár a fékpofa a tárcsához?

Hozzár a fékpofa a tárcsához?

Figyelt kérdés
Beállított állapotban hoztam el az üzletből pár hete az új bringámat. Mentem vele egy kört már akkor hangot adott, hozzáért a fékpofa a tárcsához. Kezdő tárcsafékesként azt hittem, nincs gond. Aztán néztem egy videót, kilazított rendszernél behúzott fékkel újra meghúzni az imbuszos csavarokat. Eddig oké, legalapabb gyorsbeállítás. De mi van, ha még így is kicsit hozzáér az egyik oldali fékpofa a tárcsához? Nincs benne nyolcas a tárcsában, megforgatom a kereket nem látni benne...
2020. júl. 20. 16:29
 1/5 TR75 ***** válasza:
100%
Nálam az általad írott mellett az is bevált, hogy a kerékrögzítőt kilazítottam, a kereket elnyomtam a súrlódó fékpofától, aztán rögzítettem. Amikor így nem volt jó, újra az első módszer. És felváltva.
2020. júl. 20. 16:35
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

lazítsd meg anyerget és állítgasd kézzel és nézd hogy van e olyan helyzet amikor sehova nem ér bele. ott rögzítsd

ha mindig hozzáér akkor vedd ki a kereket és a fékbetéteket is és egy 8-as villáskulcs vagy csillagkulcs lapjával nyomd beljebb a dugattyúkat.

nálam mindig ez van amikor fékbetétet cserélek, vissza kell nyomni a dugattyúkat, mert az új betétek annyira vasgatok hogy nem férnek bele a nyeregbe :D

ha nincs bent a kerék akkor ne nyomkodd a fékkart mert kinyomod a dugattyút a munkahengerből!

és akkor viszlát olaj...

lehet új olajjal feltölteni és légteleníteni.

2020. júl. 20. 18:12
 3/5 anonim ***** válasza:
IS-es vagy PM-os a féknyereg?
2020. júl. 20. 20:29
 4/5 A kérdező kommentje:

#3 Az első post mount-os, a hátsó még IS verziós, átalakítóval. Gyárilag ilyen.

[link]

Ez van elöl-hátul.

2020. júl. 20. 20:53
 5/5 Wadmalac ***** válasza:
100%

Ez a 315-ös eléggé az "alja". Sajnos mechanikusan nem tökéletes. Minimálisan húzódik csak vissza, már null kilométeresen is és sosem mozog teljes szinkronban a két betét.

Nem akarlak elszomorítani, de ez tökéletes nem lesz.

Én is megvettem, állítgattam egy hétig, újralégtelenítettem, bármit csinálok, vagy itt, vagy ott minimálisan beleér a tárcsába.

A működését nem zavarja, úgyhogy már tojok rá.

2020. júl. 21. 07:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!