Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Meg lehet menteni a láncot...

Meg lehet menteni a láncot vagy ez cserés?

Figyelt kérdés
Fater régi csepel kerékpárját újítom fel. A lánc kicsit rozsdás volt már és eléggé koszos is ezért brigéciolba raktam pár napra, utána majd át is mosom. A kérdésem az lenne, hogy a láncszemek nagyon nehezen mozognak merev az egész lánc csak kézi erővel hajtogatva mozog. Ezt a tisztítás és az olajozás meg tudja menteni vagy ez már cserés?
2020. júl. 18. 16:21
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

alaposan, röbbször mosd ki a régi kenőanyagmaradványokat.

aztán mikor megszáradt olajozd be és tekergesd mozgasd kézzel. Majd szépen lassan bejáródik. Illetve a láncra merőlegesen kicsit feszegesd meg a szemeket egyenként. Csak óvatosan, ne görbítsd el! :D

Ha nagyon rozsdás drótkefével is megkínálhatod!

A drótkefét fogd be a satuba és a láncot húzkodd rajra, így talán könnyebb.

Csak utána mosd ki belőle a mocskot.

2020. júl. 18. 16:27
 2/9 Alex Fly ***** válasza:
100%
Komolyan egy pár száz forintos fogyóeszközön akarsz spórolni?
2020. júl. 18. 19:49
 3/9 anonim ***** válasza:
24%
#2 hát na igen, 3-4 ezer forint egy vadi új lánc, ráadásul ezek már patentszemesek.
2020. júl. 18. 21:01
 4/9 tothp ***** válasza:
100%
Én is a cserére szavazok. Ha váltós a bicaj, akkor nem fog jól működni, ha egyszerű, kontrás, akkor meg 1000 ft egy lánc. Ha a csapok berohadtak. Márpedig be szoktak, azt semmiféle mosogatás, simogatás nem orvosolja hoszú távon.
2020. júl. 18. 21:08
 5/9 A kérdező kommentje:
Kontrás a kerékpár 1989-es kék Csepel Touring. Nem sajnálom rá ezt a pénzt nem erről van szó. Csak nem tudom pontosan milyen fajta láncot kell rá venni, de ha nem lehet megmenteni inkább elviszem egy bringáshoz a láncot, hogy adjon egy kompatibilis darabot újonnan. Egyébként az az érzésem tényleg cserés lesz mert rohadt nehezen mozognak a szemek, eléggé rozsdás is. Csak sajnos a környékünkön egy kerékpáros sincs, az alkatrészeket is netről rendeltem, mondjuk ott volt támpontom, a gumik jók lettek, csapágyakat is bezsíroztam. Már csak a lánc van hátra.
2020. júl. 19. 09:30
 6/9 anonim ***** válasza:
52%

Szerintem is csere. Bár "csakazértis" megcsinálnám.

A kuton nagy nyomásulav nekiesni az elvileg kicsap belölle mindent,aztán olajban áztatni egy kicsit. Hátha.

Amúgy ha a fogaskerekek fogai hegyesek akkor azokat is cserélni kell.

2020. júl. 19. 12:30
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Brigéciolba csak pár percre szoktam tenni a láncot, utána alaposan lemoson róla. Ha napokig áztattad benne, akkor már ki is dobhatod.
2020. júl. 19. 12:45
 8/9 anonim ***** válasza:

azt is meg lehet csinálni, hogy mosószert teszel vízbe és felforralod - megfőzöd a láncot. sokat kihoz a forróvíz is!

régen a motorbicikli láncot olajban megfőztük, hogy minél jobban belemenjen a csapok közé az olaj

de ezt nem javaslom, mert eléggé tűzveszélyes! ha eléred az olaj lobbanáspontját akkor lehet nemulass! :D

és szigorúan csak villanyrezsón!

nyílt lángon soha! kint az udvaron!

Macskát arrébbrugdalni nehogy feldöntse mert leviszi a bajszát!

ebike.hu-t ajánlom, csomóféle 1-es lánc van.

2020. júl. 19. 12:47
 9/9 A kérdező kommentje:
Onnan szoktam rendelni. Megpróbálom átpucolni aztán jól beolajozni hátha. Ha nem akkor csere.
2020. júl. 19. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!