Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mennyire szoktatok főútvonalon...

Mennyire szoktatok főútvonalon kerékpározni?

Figyelt kérdés
Kresz szerint tilos, de előfordulhat, hogy két település között fel kell hajtani rá.
2020. jún. 30. 23:41
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
10: "főútvonal" nem csak egyszámjegyű lehet. De amint már említettük, nem törvényszerű, hogy tiltás legyen az ilyen főutakon. persze a forgalom indokolja, hogy bizonyos útvonaalkon tiltják.
2020. júl. 1. 15:36
 12/18 Alex Fly ***** válasza:
88%

Nem azért tilos, mert főútvonal, hanem mert tábla tiltja. Ha a főutakon tilos lenne, akkor nem kellene kitáblázni...

Sajnos ebben az országban teljesen megszokottak az ilyen értelmetlen és diszkriminatív tiltások.

2020. júl. 2. 05:28
 13/18 Wadmalac ***** válasza:

"Sajnos ebben az országban teljesen megszokottak az ilyen értelmetlen és diszkriminatív tiltások."

Autósokat nem zavarja, sőt. Úgyhogy ha logikátlan, elég monstre bringás tiltakozásra kerül csak le.

2020. júl. 2. 06:50
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

12: egy példa, a 7-es út: ott van tiltva, ahol mellette (nagyon közel) van párhuzamos kerékpárút.

A 3-ast nem ismerem teljes hosszában (talán a kérdező elárulja, melyik szakaszról beszél), de kizártnak tartom, hogy végig tilos lenne. Ott vannak pl. a városokon átvezető szakaszok - ott nyilván nem tilos.

Mindazonáltal nagyon is zavarja az autósokat! (13-as)

A Budafoki út külső szakaszán (ami belterületi főút) számtalanszor rámordibáltak a barom teherautósok, hogy "mé nem mész fel a járdára" és hasonló "kedvességekkel".

2020. júl. 2. 08:34
 15/18 Wadmalac ***** válasza:

"Mindazonáltal nagyon is zavarja az autósokat! (13-as)"

az autósokat az nem zavarja, hogy kint van a bringás tiltás. :D

"számtalanszor rámordibáltak a barom teherautósok, hogy "mé nem mész fel a járdára""

Erre vonatkozott a "sőt".

:D

2020. júl. 2. 09:00
 16/18 anonim ***** válasza:
15: mea culpa, félreértettelek! :))
2020. júl. 2. 11:31
 17/18 anonim ***** válasza:
Ha kint van a tábla, akkor nem értem mi játszódott le a fejedben, amikor feltetted a kérdést.
2020. júl. 2. 17:11
 18/18 anonim ***** válasza:
Egyszer fordult elő eddig, hogy tiltott helyen kerékpároztam. Éppen egy 300-as kör vége felé jártam, de tervezéskor az útvonaltervezőm nem jelezte, hogy Újfehértó és Nyíregyháza között a 4-es főúton tilalom van, én pedig nem voltam járatos Szabolcsban. Amikor szembesültem avval, hogy a 15 km-es út helyett legalább egy 30-as kerülőt kellene tennem, nagyon dühös lettem a szabályalkotóra, és úgy voltam, lesz**om. Végül is csak 1-1,5 km-t tettem meg így, mert onnantól elérhető volt egy főúttal párhuzamos út.
2020. júl. 2. 19:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!