Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Jó lehet ez a bicikli?

Jó lehet ez a bicikli?

Figyelt kérdés

Nem tudok biciklizni, de szeretnék megtanulni.

Ilyesmin gondolkodom:

[link]

Ilyet könnyű használni? (Gondolom a típusfüggően vannak egyszerűbb és nehezebben használható biciklik) Vagy más típus jobb lenne egy kezdőnek?

Nem találom, hogy ez milyen méret. Bár nem igazán értem, hogy ez a 26-28 stb. mit jelent.

Magas vagyok és nagydarab. Ez is meghatározza, hogy milyet vegyek?

2020. jún. 30. 13:28
 1/4 anonim ***** válasza:
52%

Szvsz. előbb próbálj megtanulni biciklizni, biztosan van a környezetedben, aki kölcsönadja, vagy megtanít.

Aztán kezdj el szétnézni, hogy a tudásodhoz képest melyik bicaj a legkényelmesebb.

Nem mondod, hogy a google nem árulta el neked, hogy mik azok a számok? A kerékméretet jelölik, méghozzá inch-ben.

2020. jún. 30. 13:38
 2/4 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy amíg nem tudsz biciklizni, nem tudhatod, hogy fogod-e szeretni, illetve azt sem, hogy milyen irányba akarsz majd továbbmenni: ezzel járnál boltba, vagy inkább túrázni, vagy inkább erdőbe, stb.

Ez a bicikli, amit belinkeltél, alkalmas arra, hogy megtanulj biciklizni, és kis távolságokat településen belül menj vele (pl. átugrasz barátaidhoz, boltba, kocsmába, munkahelyre ezzel jársz), de másra nem nagyon.

Vagyis ha megevszed, és mégsem jön be a bicajozás, vagy annyira bejön, hogy többre fogsz ennél vágyni, akkor ez kidobott pénz volt.

Nem nehéz alapszinten biciklizni megtanulni. Akár kérj kölcsön, vagy bérelj valahol egy biciklit egy napra, és meglátod, fog-e tetszeni. Utána megint csak bérelhetsz fél-egy napos túrákra. Egész napra 2000-2500 forintért tudsz biciklit bérelni. Ha 5 alkalommal megteszed, még mindig csak 10 ezer forint, és szerintem annyiból már lesz egy alapfogalmad, hogy tetszik-e ez neked, és ha igen, akkor nagyjából milyen biciklit érdemes venned majd.

2020. jún. 30. 13:47
 3/4 anonim ***** válasza:

#2: (1-es vagyok) Ennél jóval olcsóbban is lehet kölcsönözni... Persze lehet, hogy nem mindenhol vannak ilyen lehetőségek, de Óbudán pl. még kerületen kívülieknek is csak 200 ft óránként (hétköznap).

[link]

Egyetértek, hogy érdemesebb bérelni, ha vki felnőtt korában akar megtanulni! VAgy - ahogy az előbb írtam - kölcsönbicajjal.

2020. jún. 30. 14:12
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha már veszel, ne egy sebességest. Városi használatra 6 sebesség már elegendő, de annyi azért kell is a kényelmes haladáshoz, hogy ne kelljen erőlködni, ha már belejöttél a bringázásba.
2020. jún. 30. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!