Milyen kerékpárt ajánlasz nekünk?
Konkrét modell/márka érdekelne.
Alkalmi, szabadidős célú használatra, aszfaltra (kerékpárútra), 5-40 km-es távokra keresünk egyszerűbb, kezdőknek való kerékpárt. Télen nem használnánk. Egyikünk 186 cm magas férfi, másikunk 166 cm magas nő.
Sajnos gerincprobléma miatt fontos, hogy 16-18 kg-nál lehetőleg ne legyen nehezebb a kerékpár, illetve minél kisebb legyen (vonaton is szállítanánk és kicsi a közös társasházi tárolóhely).
A legjobb egy-egy összecsukható kerékpár lenne, azokból árulnak olyat, ami ilyen távra is megfelelő?

Ha az összecsukhatóság a fontosabb szempont, akkor érdemes megnézni a Decathlonban, pl. ezt:
12,9 kg.
De szerintem ez inkább városi "szaladgálásra" való, hosszabb kirándulásra nekem kétséges....
Amúgy trekking bicajt választanék, de megértem, hogy ha a tárolás + utaztatás miatt a kisebb kerekűt részesítitek előnyben...

Még egy szösszenet erejéig folytatom...
a vonaton ezt ingyen lehet szállítani, mivel 20 collos a kereke...
Tehát nem kell kerékpárjegy.

Összecsukhatóval nem lehet kényelmesen, gyorsan megtenni 40 km-t...
Trekking kerékpárok között nézz szét én is azt mondom, konkrét modell nincs, felszereltség van ami lényeges. Kényelmesek, lehet haladni is vele, és van nagy vázas.

Az összecsukhatóság egyetlen előnye az összecsukhatóság. :)
De ezért feláldozzák a geometriát, a merevséget, tömeget és az ideiális kerékméretet.

Valami ilyesmi kéne nektek. 6 kiló környéki bringát még gerincproblémával is simán felviszed a harmadikra.

Hű... Hát igen, van ára... Amúgy király járgány, ez pont megfelelne. :D
Bár tagadhatatlanul olcsóbb, mint garázst venni / bérelni hosszú távon...
Egyelőre gondolkodom a tárolási lehetőségeken, addig meg marad a két nyögvenyelős 20 éves mountain bike, azokat nyugodt szívvel le lehet lakatolni az udvaron, nem viszi el a kutya se.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!