Milyen ez a trekking bicikli? Megéri megvenni?
Előnyök/hátrányok érdekelnének, illetve, hogy van-e jobb ajánlat ebben az ársávban.
Feltétel az aluváz, illetve a mechanikus/hidraulikus tárcsafék, illetve jó lenne duplafalú felni.
Keret maximum 150 ezer.
Mechanikus tárcsafékest ne vegyél! Ez szerencsére hidraulikus, bár abból egy elég alap. További hátránya az alacsony maximális áttétel (36-11), ami miatt lejtőn túl nagy lehet a pedálfordulat, és olyan 40 felett szerintem nem is fogod tudni hajtani. Viszont első váltóval nem kell bajlódni.
A Microshift váltóit nem ismerem, így arról nem tudok véleményt mondani.
Előnyei, hogy kategóriában jó a felszereltsége, könnyű. Szerintem bátran vehető kategória hobbi bringázásra. Újak közt szerintem nem fogsz jobbat találni.
Most az elhajlott valtókanál, vagy a 8as a kerélben a legpitibb dolgok, meg egy deore valtót is cserélsz 20ból... kerék kicentíroztatása meg mifelénk nincs 10be a két kerék...
Használt bringánál a legnagyobb veszély szerintem a sérült váz.
Köszönöm a válaszokat, akkor ezt fogom venni.
Váltóból milyen típust (mármint pontosan melyiket) ajánlanátok hozzá? Shimano-ról azt hallottam, hogy igen jó név.
Persze, csak ez így ebben a formában cross kivitel. Mire ebből túra trekking lesz, az még 20k ráfordítás. A váltásrendszerben leginkább az áttételezésben látom a problémát: hátul 11-40, de elöl csak 36, opiconálisan 40. Ha a nagyobbal kéred, akkor hátul nem lesz igazi mászó áttétel, ha a kisebbel akkor sík terepen lesz lassabb a gép. Egyébként szemeztem vele élőben is, sajna nekem gagyi hatást nyújtott. Nem szólom le, de szerintem ennyiért eléggé minimalista.
#5: Igen, az is, de azt aránylag könnyű észrevenni. Példa volt, mivel költségként fog felmerülni, nem árt bekalkulálni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!