Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Milyen útvonalon tekerjek le...

Milyen útvonalon tekerjek le Pestről a Balatonhoz?

Figyelt kérdés
Az előbb néztem, hogy a 7-es főút mentén időnként van bringaút (pl. Pettend és Fehérvár között), de sok helyen a gyorsforgalmú úton kellene tekerni. (Visszapillantó tükröm van egyébként.) Ti bevállalnátok a 7-es utat bringával vagy van esetleg valami másik, tutibb útvonal?

2020. jún. 3. 00:50
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem vállalnám be. Én a Biatorbágy-Etyek-Bicske-Csákvár-Zámoly-Székesfehérvár-Nádasdladány-Berhida-Balatonkenese útvonalon mennék. 30 km-rel hosszabb, de szebb a táj és jóval kisebb a forgalom.
2020. jún. 3. 08:11
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

hát ha ideges akarsz lenni mire leérsz akkor menj a főúton. Meg ha halálvágyad van.

https://www.youtube.com/watch?v=gUdlibea7Cs

https://www.youtube.com/watch?v=lu694S6gSSM

2020. jún. 3. 10:20
 3/8 anonim válasza:
100%
A Bicske-Csákvár útvonal nyomvályús, rossz minőségű, max vasárnap kockáztatnám meg. Csákvár-Zámoly-Székesfehérvár szintén forgalmas hétköznap kamionok, billencsesek, vasárnap meg a Balatonra igyekvők. Én maradnék a hetesen Polgárdiig, majd Füle-Balatonkenese.
2020. jún. 3. 12:31
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Országútival mennél? Ha nem, akkor szerintem földúton ki lehet kerülni a gázos részeket. Pettendtől sima ügy, mert onnan Szfvár túlsó feléig van bringaút, Kőszárhegyig még lehet kicsit földutazni, onnan pedig Füle felé aszfalton el lehet menni.

Esetleg ha Etyek felé mennél, onnan Tordas felé megy egy "kerékpárút", ami nem elég rossz helyenként. Tordasról a leendő Bp-Balaton bringaút nyomvonalát a Velencei-tóig már megtekertem, és gravellal simán járható. Egy helyen kellett kaptárak miatt egy kicsit offroadozni.

2020. jún. 3. 15:46
 5/8 anonim ***** válasza:
67%
Attól függ, pontosan mi a célod, és milyen biciklivel mész, milyen rutinod van... Én már 2x mentem a 7-esen (országúti biciklivel). A forgalom tényleg tud kellemetlen lenni, de veszélyben nem éreztem magam (nyilván ehhez kellett a rutin is, sokat biciklizem forgalomban). Ha most kéne, megint ott mennék. De ez nagyon nem az a beszélgetős-családias biciklizés stílus.
2020. jún. 3. 17:58
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, trekkinget használok, az aszfaltot jobban szereti. Eddig néhány alkalommal mentem gyorsforgalmú úton, a teherautók, kamionok előzésekor azért jól jött a visszapillantó tükör.
2020. jún. 4. 23:04
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Trekkinggel simán játható az, amit a 4. válaszban írtam. Az én bringámban teleszkóp sincs, és vígan végigtekerem ezt az útvonalat.
2020. jún. 5. 12:24
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van a biciklimen egy ilyen:

[link]

Ez egy hivatalos kresz szerinti ajánlott kiegészítő, szélességjelzőnek hívják. Kicsit persze megnöveli a légellenállást, de sokkal normálisabban előznek így. Forgalmas útra ajánlom :-) Csomagtartóra való táskával viszont nem kompatibilis.

2020. jún. 5. 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!