Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mikor kell megolajozni a...

Mikor kell megolajozni a láncot a biciklin?

Figyelt kérdés
1 éve van meg, azóta 1x lett olajozva. Mikor tanácsos újra ezt megtenni? Vagy még lehet várni vele?

2020. jún. 2. 17:10
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
28%
1 év után még fölösleges olajozni. 3-4 évente ajánlott, de akkor sem fontos.
2020. jún. 2. 18:23
 12/15 anonim ***** válasza:
90%

Minden kerekpartisztitast azzal szoktak befejezni, hogy beolajozzak a lancot, attekerik parszor, megvarjak mig az olaj leszivarog a stiftekig, utana szepen szarazra torlik.

Csak a lancot kell kenni, a fogassort nem!

Azert kell utana megtorolni, hogy ne szedje fel a port.

Lenyeg, hogy a lacszemek stiftjei legyenek olajozva.

2020. jún. 2. 18:27
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Én akkor szoktam, ha

1. lemosom a kerékpárt,

2. nagyobb esőben megázok,

3. ezen túl kb. havonta, de én csak egy havi 300 km-t megyek kb. és nagyrészt aszfalton.

Nem spray van nekem, hanem ilyen csepegtetős olaj, végigcsepegtetem óvatosan a TISZTA lánc szemeit, tekerek rajta, megint csepegtetek stb. Előtte rongyot teszek alá, mert mindezt az erkélyen csinálom, és óhatatlanul el fog cseppenni.

Utána tiszta pamut ronggyal a felesleget letörlöm, mert ha a külseje nagyon olajos marad, az egész sivatagot is magára szedné.

A fogaskerekekre nem szoktam tenni, de kenés után végigváltok a soron.

A tárcsafékre vigyázni kell, ha az olajozást követően még szeretnél a kerékpárral megállni, ne kerüljön rá olaj...

2020. jún. 2. 21:37
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
200 km-enként nekem muszáj megolajoznom, mert olyankor már hangos lesz. Szeretek csendben tekerni, zörgések és nyikorgások nélkül.
2020. jún. 3. 08:59
 15/15 Alex Fly ***** válasza:
100%

Egy évenként? Ha a kerékpár használva van és egy éve lett a lánc kenve, akkor nem olajozd, hanem cseréld...

Az új láncodat pedig tartsd karban normálisan. 2 hetente-havonta olaj (nagyobb eső után is érdemes), őszi-téli nedves hideg időben hetente...

2020. jún. 8. 05:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!