Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Más is tapasztalt már ilyet?...

Más is tapasztalt már ilyet? Ezt az adótorony okozhatja?

Figyelt kérdés

Gyakran hegyibringázom a megszokott útvonalamon, hetente 2-3 alkalommal. A közelben van egy nagy adótoróny, és a vezeték nélküli kerékpáros kilóméterórám teljesen megbolondul (múltkor kb. 10-12-vel mentem emelkedőn, és azt mutatta hogy 44-el megyek) amikor a torony közelébe érek (nem csak egyszer, mindig ez történik). Nem tudom hogy a keréknél a mágneses érzékelőt, vagy az óra és az érzékelő közötti jelet zavarja-e. Vagy szerintetek ezt a torony okozza egyáltalán? Mással is volt már ilyen?

Ja, és a kérdésemnek semmi közea koronavírus- 5G hülyeséghez :D

2020. máj. 24. 21:13
 1/10 anonim ***** válasza:
26%
Az nem adotorony, hanem titkos atjaro a kulonbozo dimenziok kozott ... ha gyorsabban tudnal bringazni, akkor atgurulhatnal a jovobe ... de nem vagy eleg gyors :)
2020. máj. 24. 21:16
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

én nem tapasztaltam ilyent, mert gps-es órám van, de láttam már videókban hasonlót.

Nem tudom milyen kapcsolat van az óra és a jeladó között, de a méretéből, árából és rendeltetéséből arra lehet következtetni, hogy nem viszi túlzásba a gyártó a zavarszűrő és egyéb biztonsági berendezések alkalmazását.

Ha nagyon zavar vegyél vezetékes, vagy gps-es órát

bár a gps-es sem túl jó... lombos környéken pl 20 helyett 10-15 km/h-t mutat, mert kevés a jel.

szal marad a drótos megoldás :)

2020. máj. 24. 21:34
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Általában zavarhatják az ilyen órákat a különböző egyéb rádiójelek. Szerintem nem az adótorony, mert az valószínűleg csupa bérelt frekvenciát használ, hanem a környéken levő egyéb rádiós készülék, ami ugyanúgy az ingyenesen használható ISM sávot használja, mint a te sebességmérőd. Egy haveromnak valamelyik fajta vonaton volt ezzel gondja (10 éve mesélte, a részletekre nem emlékszem).
2020. máj. 24. 21:42
 4/10 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm.

Annyira egyébként nem zavar, csak kíváncsi voltam. Van egy másik ilyen vezetéknélküli órám, kicserélem, lehet hogy az jobban bírja :)

2020. máj. 24. 21:47
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az M0 hídon és közelében (lakihegyi adótoronynál) egyáltalán nem mér. Aldis vezetéknélküli óra.
2020. máj. 24. 22:05
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az mp3 csinált ilyet,mármint megbolonditotta az órát...kikapcsot állapotban is!
2020. máj. 25. 00:16
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Telefon is megzavarhatja. Drótnélküli órából (ahogy az öves pulzusmérőből is ) a digitális, kódolt átvitelűt érdemes menvenni. A drótos óra persze immunis minden ilyen puccos marhaságra :)
2020. máj. 25. 00:30
 8/10 Alex Fly ***** válasza:
100%

Persze. Az interferencia megzavarhatja.

Van, hogy a sebességmérő a mellette világító lámpától bolondul meg...

2020. máj. 25. 06:56
 9/10 anonim ***** válasza:
A lakihegyi rádióadó közelében még világítani is lehet vele a megfelelő tekerccsel.
2020. dec. 28. 02:44
 10/10 anonim válasza:
Nagyon régen amikor még műholdas netünk és tv volt nálunk,a szomszédunk amatőr rádiós volt,onnan tudtuk hogy éppen valamelyik japán cimbéjével kommunikál hogy télen előttünk lévő telekre több kicsi és egy nagyobb antennát állított fel,és amikor azok üzemeltek zavarta a tv adást.Szóval akár zavarhatja a km/órádat.
2020. dec. 29. 11:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!