Miért csinálja ezt a féknyergem?
A biciklimre vettem egy 180mm-es féktárcsát és egy adaptert, alapból 160mm-es tárcsa volt rajta. (amúgy csak az első fékről beszélek most) Post Mount rögzítésű a fék.
Feltettem az adaptert és az új tárcsát, de valamiért nagyon beleér a betétbe a tárcsa. Ugye a féknyergen ezek a furatok oválisak, pont azért hogy ha beleér, akkor mondjuk el lehessen tolni kicsit oldalra a féknyerget stb. Viszont ahogy én meglazítom a csavart, és eltolom oldalra a féknyerget amennyire csak lehet (pont ez kéne ahhoz, hogy ne érjen bele), utána ha meghúzom a csavart, akkor valamiért magától behúzza középre a féknyerget a csavar. Hiába nyomom közben oldalra a kezemmel, mindíg középre kerül végül a féknyereg. Mit csináljak?
jól van az a kerék a helyén? jól van felrakva a tárcsa?
nincs a tárcsa kúposra deformálódva? (lerakod sík felületre felfekszik az egész? közepe, kerülete)
jól raktad fel az adaptert?
az adapter és a nyereg közi felület milyen? nincs ott valami anomális? nem kúpos?
az adaptert nem tutod arrébb tolni hogy ne a féknyereget kelljen teljesen abrréb tolni?
Fékbetétet cseréltél?
visszanyomtad a dugattyúkat?
Az nem normális ha a féknyereg csak úgy ok ha teljesen ki van tolva valamelyik irányba, ott valami nem jó!
annak nagyjából középen kell lennie, hogy minden irányba állítani lehessen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!