Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mikor kell lancot cserelni?

Ladislaus433 kérdése:

Mikor kell lancot cserelni?

Figyelt kérdés
van egy mtb-m amin azt vettem eszre, hogy elol ledobja a lancot. eleg regi, ha megnezem tobb mint 1cm-t tudom elorebb huzni a lancot, ha a legnagyobb tanyeron van a lanc. a kerdes, hogy vegyek uj lancot, vagy a regibol vegyek ki 1-2 szemet?
2020. máj. 17. 10:27
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Vegyél egy lánc kopottság ellenőrzőt és ne várd meg, amig nagyon "megnyúlik" a lánc. 3-4ezer Ft-ért már lehet kapni láncot és 4-7ezerért hátsó sort. 10ezret 1-2 évente csak ki tudsz adni erre. Nem érdemes várni amíg ilyen állapotba kerül.
2020. máj. 17. 10:50
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Lánc csere , 2-3 ezer jobb KMC . Kopottból nem erdemes kiszedni , evente ujat vegyél . Mérőt nem vennék , 2 rongy .
2020. máj. 17. 11:48
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

A kopott, "megnyúlt" lánc nem fog illeszkedni a lánckerekekre akkor sem, ha kiszedsz belőle pár szemet.

Ha 100 km-enként tisztítottad és kented, akkor 3000-4000 km-t bír ki egy lánc. (Lehet ez 100 km is egy saras versenyen, de lehet 6000 is, ha mindig szép időben, aszfalton tekersz.)

Ha későn cserélsz, akkor hátsó sort is cserélned kell. Ha nagyon későn cserélsz, akkor egy-két tányért is cserélned kell elöl.

2020. máj. 18. 01:47
 4/4 anonim ***** válasza:

a láncot akkor kell cserélni amikor elkopik. Kell venni egy láncnyúlásmérőt és annak a jelzésére cserélni kell, ugyanis a nagyon elkopott lánc elkoptatja a lánckerekeket is, így az új lánc sem lesz jó, ugrani fog.

A megoldás: cserélni kell az első hajtóművet, a láncot és a hátsó lánckeréksort.

Én is jártam így sajnos, megtanultam egy életre, hogy kopott lánccal nem tekercselünk túl sokat, ugyanis még a monoblokkot is ki kellett cserélnem, mert nem volt olyan hajtómű ami megfelelt volna és az új hajtóműhöz hosszabb tengely kellett, hogy megmaradjon a láncvonal.... (a lánctényérok cseréje lett volna még opció, de majdnem ugyanannyiba került volna...

2020. máj. 18. 11:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!