Ti hogyan öltözködtök biciklizéshez? És milyen cipőt hordtok? Vannak speciális kerékpáros darabjaitok?
Nekem jelenleg egy basic trekkingem van...
Nem használom mindennap.
Ha használom, akkor sima utcai ruhában vagyok, farmer nadrágban és sneakerben.
Nem nagyon szoktam vele túrázni, de a munkahelyem azért nincs annyira közel, kb. 20 km...
Néha így egy kicsit kényelmetlen, de azért nem vészes... És mint írtam, nem biciklivel járok állandóan.
Viszont most majd szeretnék venni egy gravel kerékpárt... Nagyjából arra használnám, amire mások a trekkinget szokták, tehát ingázni és havi 1-2 belföldi túrára.
Azért váltanék, mert nekem egyszerűen a gravel az kényelmesebb... Tudom, hogy ezzel nem tartozom a többséghez, de ez most mindegy.
Nincs akkora tapasztalatom, de az eddigiek alapján sima utcai viseletben még kényelmetlenebb mint trekking esetében (viszont a testartás nekem sokkal jobban bejön).
Érdemes kifejezetten ilyen biciklis szerkókat venni? Ha igen milyet?
Csak mert lehet butaság, meg nem kéne hogy ilyennel foglalkozzak, de a legtöbb rajtam nagyon gázul áll.
Vagy az is elég ha farmerről átszokom mackónadrágra?
A másik kérdéses dolog számomra a cipő... Nyáron igazából nem okozott még gondot az utcai cipő viselése, viszont télen eddig még soha nem bicikliztem, de szeretnék teljesen leszokni a BKV-ról vagyis majd el kell kezdenem... Ahhoz milyen cipőt tudnátok ajánlani?
A kamáslinak van értelme?
Tudom, hogy kicsit sok a szöveg, ezért bocsi! A válaszokat pedig előre is köszönöm!
Én napi szinten 25-30km-t bicajozok (50+ N), nekem a futónadrágok váltak be. Jó nyergem van, tehát nincs szükségem ülőbetétes bicajos nadrágra. Farmerbe. N legfeljebb pár kmt bírok ki, szétdörzsöli a combomat.
Felsőim is légáteresztő, sportcuccok.
Időnként a lidl aldi kínál olcsó bicajos cuccokat, érdemes megnézni. Vagy Decathlon...
Ha gázul érzed magad a tapinaciban, vegyél rá bermudát.
Lemaradt a cipő...
Edzőcipőm van, hidegebb időben meg a trekking cipőmet használom.
Melóba járáshoz én sima utcai ruhát szoktam húzni (betétes alsóval, már teljesen hozzászoktam), 8-9 kilométer oda-vissza (plusz esetleg meló után bevásárlás és ilyenek). Hidegben esetleg aláöltöző (inkább nagy mínuszokban, vagy amikor már térdnadrágban járok, de hajnalban még hideg/hűvös van), de inkább bélelt nadrág.
Ha tekerni megyek, akkor olcsó bringás ruhákban, Aldi, Lidl, Decathlon. Csak hobbiból tekerek. Lidlben vettem két laza bringás nadrágot, meg egy túranadrágot (térd felett érnek), már évek óta azokat használom, nagyon jó anyagból vannak, nem használódtak még el, és nem szűkek (olyan 14-15 foktól felfelé használom őket, alatta, ha van kedvem egy hosszú futónadrágot veszek fel). Pólót is technikait szoktam húzni, a legnagyobb melegek kivételével aláöltözőt és felső pólót (ez inkább futópóló, mert lazább és jobban hűt). Zokni az zokni :-D
Sokáig agyaltam azon, hogy patentpedált veszek, és akkor ahhoz cipőt. Ma már úgy vagyok vele, hogy szerintem nekem fölösleges. Sokszor tekerek erdőben erre-arra, időnként leszállok a bicajról és megnézek ezt-azt, járok sáros meg vizes helyeken (ártéri erdő), szerintem nem praktikus a patentpedál és járulékai. Nekem sima pedál van a bicajon egy klipszzel ( [link] ), és ehhez szoktam egy kényelmes cipőt húzni, amiben sétálhatok, nem baj, ha sáros lesz.
Kamáslim nincs, ha eső van, akkor van vízhatlan nadrágot meg dzsekit húzok (Decathlon :-D ), a nadrág részben ráhúzható a cipőre is.
Télen-nyáron bicajjal járok dolgozni (hóban is), sima utcai cipőben (bőr félcipő), ha nagyon hideg van, dupla zokniban, maszkban (az elmúlt télen ez nem fordult elő). Háromféle kesztyűm van, a vékonyat 18-20 fok alatt használom, a vastagabbat olyan -5 és 10 fok között, a síkesztyűt meg az igazi hidegekben. A szabadidős tekeréssel olyan 3-4 hónapra le szoktam állni, igazi téli cuccaim ilyen célra nincsenek, meg aztán macerás beöltözni.
De amúgy igazából az a lényeg, hogy úgy öltözz, ahogy neked kényelmes. Nem mindenki szerint jó csak a bicajos cucc. Gravelhez szerintem egyébként is jobban passzol egy lazább alkalmi ruházat, mert nem feltétlenül a minél intenzívebb mozgás a cél. Követek egy graveles youtube csatornát (Path Less Pedaled), aminek a tulajdonosa a túráin kifejezetten ingeket használ praktikus okokból. Persze nem pamut, hanem cellulóz vagy műszál alapút.
Szóval... Praktikusabb a technikai ruházat, de nem mindig szalonképes.
Van egy specialized spd cipőm.
3nadrágom 2northwave. 1merida.
1újjatlan mez,2rövid újjú,1thermo. 3ellastic. 1northwave.
1bringás hátizsák.
1széldzseki. Sandstone.
1pár kesztyü és sapka is van.
És vettem egy farmert is hidegebb időkre,valami hót egyszerűt a kinaiban.
Ui:"sneaker" komolyan ciki az edzőcipő szó?
Köszi a válaszokat! Mindenkinek ment a pont!
Majd csekkolom az említett YouTubert...
Azért írtam sneakert, -lehet hogy helytrlenül- mert az tudtommal az ilyen külsőre deszkás (linkább), kosaras vagy akár tenisz cipők mintájára készült, leginkább utcai használatra gyártott cipő... Tehát, ha jól tudom, akkor egy Nike air force 1 az pl. sneaker, míg egy Nike dart 10 mondjuk, meg nem. De edzőcipőnek az is edzőcipő.
No meg ha azt írom, hogy edzőcipő akkor lehetne szó valami stoplis foci, vagy rövidtávú futáshoz készített cipőről is...
Aztán meglehet, hogy rosszul tudom a sneaker definicióját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!