Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Milyen bringát ajánlotok, ami...

Milyen bringát ajánlotok, ami aszfalton és erdőben is jó? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy tök szívesen bringáznék erdei utakon (nem feltétlen sima földúton, plusz hegy is van errefelé bőven), de ezt a mostani bringám hosszútávon nem bírná. Ahhoz viszont, hogy erdőbe érjek, először olyan 10-12 km-t kell tekernem aszfalton, majd még vmennyit murvás/köves úton (meg nyilván ugyanez visszafelé is), utána jön csak földút meg erdő. Jó lenne, ha átlag gyökerek meg esetleg nagyobb kövek nem okoznának neki gondot, és mondjuk ezekhez hasonló terepeket bírna (főleg a másodikra gondolok, nyilván nem csak ilyen "utakon" használnám, és nem is feltétlen downhillezni akarok vele, csak a terep típusa miatt linkeltem ezeket a videókat):

[link]

[link]

Sajnos nem annyira értek a biciklikhez, de a legtöbb helyen, ahol utánanéztem, azt írták, hogy crosstrekking lenne alkalmas hasonló célra, viszont nem tartom valószínűnek, hogy az bírna ilyen terepviszonyokat (bár lehet tévedek), ezért hajlok inkább MTB felé, meg nyilván az jobb terepen. Azzal viszont az a gondom, hogy tényleg viszonylag sokat kell tekerni aszfalton, meg amúgy is mennék olyan (hosszabb) túrákra, ahol autó-/bicikliúton kell menni, és nem tudom, mennyire lenne jó arra (tudom, tudom, "ott használod, ahol akarod", megkaptam már ezt, de na). Szóval örülnék, ha elmondanátok, nektek mi vált be, melyik lenne a megfelelőbb, és külön tök jó lenne, ha esetleg márkát is írnátok. Bocsi a hülye kérdésért, meg én is tudom, hogy nem vagyok egyszerű eset, de gondoltam, hátha :D

2020. máj. 7. 18:01
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Köves, gyökeres terepre már jobb a monti. Kell rá egy olyan gumi, aminek a közepén sűrű a minta, így jól gurul aszfalton, viszont a szélén vannak bütykök, amik kanyarban tartanak. Aszfalton kicsit lassabb leszel, mint egy cross trekkinggel, de terepen sokkal magabiztosabban tudod terelgetni.

Mennyit szánsz a bringára?

2020. máj. 7. 22:30
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Ez már tényleg nem trekking kerékpárnak való terep. Én egy merevvázas XC kerékpárt ajanlanék neked (sokkal komolyabb terepeket is jártam meg vele régen), kisebb a súlya, mint a MTB-k többi típusának, ezáltal könnyebben hajtható, és nem jelent majd akkora hátrányt kerékpárúton sem. Egyébként én azt javasolnám neked, hogy szerezz be, egy "utcai" külsőt is, és ha tudod, hogy most egy darabig/vagy csak egy hosszabb túra idejéig aszfalton szeretnél tekerni, akkor cseréld le őket. Persze, van átmeneti megoldás is. Egyébként MTBvel is lehet aszfalton hasítani, minden az áttételtöl függ (és, ha a 29"-es kerékméretet választod, akkor meg végképp) átlag 30as tempót egy jobb fizikai állapottal simán tartani lehet velük kerékpárúton. Ha már konkrét típust keresel, ahoz tudnunk kéne a limitedet is, de újonnan, ilyen felhasználásra alkalmas kerékpárért 300 rongy körüli összegekre számíts. Remélem tudtam segíteni, bármu kérdésed van, nyugodtan írj!
2020. máj. 8. 00:03
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat mindkettőtöknek! Igazából úgy terveztem, hogy 200-250-et szánnék rá, reméltem, hogy ilyen összegben már találni megfelelőt, bár bevallom, annyira még nem nézegettem.
2020. máj. 10. 13:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!