Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Ki hogyan vélekedik erről?

Ki hogyan vélekedik erről?

Figyelt kérdés
Adott a jelenlegi helyzet. Igaz azt mondják hogy egyénileg lehet sőt javasolt fiataloknak stb. a friss levegőn nem rekordot döntve sportolni. Bringamániás vagyok (országúti), így elég nehezen viselem ezt. Bár ezzel biztos nem csak én vagyok így. Tegnap voltam lent ugyan egy 1,5 órás laza tekerésre. De olyan fura volt a helyzet, érződött hogy valami van. Emberek alig voltak kint. Kisebb vidéki városban lakom, országútival nyilván városon kívül megyek, de igazából nem tudom eldönteni hogy lejárjak ilyen könnyed edzésekre vagy biztonság kedvéért hanyagoljam és erősítsek itthon. Görgőm sajnos egyelőre nincs. Kinek mi a meglátása?
2020. ápr. 10. 13:00
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan mehetsz. Az országúton senkire nem jelentesz veszélyt, és te sem vagy veszélyben.
2020. ápr. 10. 13:02
 2/3 anonim ***** válasza:

Csapasd neki nyugodtan. A kormányrendelet szerint meg is teheted. Csak csapatban ne legyetek, mert az már nem engedélyezett.

Én is elmegyek tekercselni, mert be is csavarodnék ebben a szép időben (annak ellenére, hogy kertes házban lakom

A kerékpárt törölgesd át néha azért fertőtlenítős valamivel. Markolatokat, bandázst, váltókarok, stb, ahol hozzáérsz, mert ha mész ki az ajtón és utána azzal a kézzel megfogod a kormány, utána meg piszkálod a szemedet vagy a szádat akkor gond lehet. Fertőtlenítsd a kezedet. Hazafelé ugyanez, ne vidd fel a lakásba a kórokozókat. Törölgesd le amennyire lehet.

Fontos a mentális egészség megtartása is, úgyhogy amíg nem lesz keményebb tiltás addig a biztonságos távolság megtrtása mellett hajrá!!

Volt egy cikk hogy a futóknak, kerékpárosoknak kevés a 2 méteres táv egymástól, úgyhogy maradj le jobban ha van másik bicajos is.

"De olyan fura volt a helyzet, .... Emberek alig voltak kint. "

én tökre élvezem, hogy nem kell a sok félkegyelműt kerülgetni! :)

[link]

2020. ápr. 11. 09:52
 3/3 TR75 ***** válasza:

Szerintem is tekerj.

Én is ezt teszem. Mondjuk nekem pont az a tapasztalatom, hogy sokan a sportolásra fogják, hogy kint hesszelnek a szabadban, tegnap elég sok emberrel találkoztam tekerés közben (na, meg bolyozó mindenre elszánt országútisokkal), olyanok is bringára ülnek, akik amúgy soha (ugyanez a helyzet a kutyasétáltatással meg a kis családi piknikekkel).

Szóval amíg nincs szigorítás, én is kimegyek tekerni, amikor tudok.

2020. ápr. 11. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!