Az egykori Taszári Légibázis szabadon látogatható, bebringázható, vagy még mindig lezárt honvédségi terület?
a múzeum ( [link] ) látogatható és mivel laktanya kapujától messzebb van mint a repcsimatuzsálemek ( [link] ), ezért azok is útba ejthetőek, megtapogathatóak. :)
A neten felleled Tarlósi Józsibácsi elérhetőségét, vedd fel vele a kapcsolatot, ő majd elmondja mi az aktuális helyzet.
A laktanyába sem lehet csal úgy bemenni, az is zárva, őrizve.
Én néhány éve voltam a múzeumban akkor mesélte, hogy még ő sem - mint egykori híradó tiszt sem mehet be a reptérre. Egyszer sikerült engedélyt szereznie kb 1 óra időtartamra és akkor is végig kísérte a biztonsági őr.
Szokott lenni gyorsulási verseny általában május 1-én, de ott is nagyon vigyáznak a biztonságiak arra, hogy a látogatók ne kószáljanak el. Egyik haverom próbált kicsit közelebb kerülni az épületekhez, de nagyon hamar lekapcsolták és visszaterelték a tömegbe. A déli küszöb felöli oldalon a 61-es útról leágazó (a kaposhomoki bekötőúttal szemközti) úton lehet a rendezvény helyszínét megközelíteni.
A Taszár felöli bejáratok zárva, eltorlaszolva. A vasúti sínek, betonaljak között combvastagságú fák.
Bicajjal körbebóklátsztam, de nem lehet bejutni sehol és ha mégis, biztos hogy lefülelnek.
Sokáig komoly szándéka volt a kaposvári önkormányzatnak, hogy a repteret újranyissák, ezért nem engedték szétlopni. Mostanra viszont olyan állapotba került már a beton, hogy gyakorlatilag újra kellene a futópályá(kat) építeni. Hiába a kemény fideszes lobbi a környék gazdasági vonzerejének hiánya miatt még az is csoda, hogy a vasutat vissza tudták hozni a 1990-es évek szintjére.
A déltávoli adóházhoz oda lehet menni (óvatosan, nyitott akna!), illetve a Kaposhomok feletti dombon a bunkerek megnézhetőek (bár ott is a kerítésen kell bemászni) A dombtetőről jól belátni a reptérre. Vagy vigyél drónt!
Ajánlom figyelmedbe a két alábbi oldalt:
Taszár légibázis - Repülőmúzeum: [link]
Kaposhomok - Adóházak: [link]
Nagyon köszönöm a kimerítő választ!
Ebben az esetben csak a matuzsálemeket tűzöm ki célpontnak.
Az is valami. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!