Miért recseg, kattog a lánc, mikor elindulok?
Féléves trekking bicikli.
Kb. 1 hónapja volt szerelőnél, be is olajozták. Utána bizonyos fokozatokban nagyon recsegni kezdett, mintha le akarna esni a lánc, vagy nem tudom.
Pár napja megint biciklivel járok, már gyakorlatilag minden fokozatban recseg halkan.
ha lehet, takarítsd meg a láncot, aztán olajozd be.
tábori módszerekkel ez úgy nézhet ki, hogy befújod WD40-nel és mondjuk használt fogkefével átsúrolod, hogy a lehető legtöbb mocsok kijöjjön belőle. Utána beolajozni és meghallgatni.
Ha szerinted nagyon tiszta a lánc még, akkor csak olajozd be és hallgasd meg. Ha kussol, akkor simán kiment belőle az olaj. Esélyes, 1 hónap alatt simán, használat függő.
Nem lehet, hogy csak simán be kell állítani?
Fel- le kapcsol gond nélkül?
-Nézd meg, azokban a bizonyos fokozatokban esetleg nem-e ér bele a láncba az átdobó (első váltó).
-kapcsolj egy szerinted recsegő fokozatba, szállj le, nézd meg hátulról. Az éppen aktuális fokozat és a váltógörgő egy vonalba kell essen.
először sztem lekenem meg letisztítom pénteken, mielőtt hétvégén biciklizni mennék.
# 3/4
lehet, hogy csak be kell állítani, nem tudom. azt nem értem, hogy miért azután kezdett xarakodni, hogy elhoztam a bicikliszerelőtől. illetve pár km megtétele után.
akkor kezdődött az egész, most, hogy szárazabb a lánc, csak rosszabb lett.
fel- és lekapcsol, de kicsit kerregve, mintha nehézkesen tudna csak felugrani.
Nem nagy dolog, hogy kicsit finomítani kell a beállításon. Sokszor van, hogy másképp viselkedik állványon, mint a földre téve. de elég egy kis kosz, vagy akár az, hogy a 25fokos fűtött műhelyből kiviszed a minuszba.
Úgy gondolnám, hogy ha mégis visszaviszed, kérd meg a szerelőt, mutassa meg, ilyenkor mit kell tenni.Az ilyen apróságokat nem árt, ha az ember megtanulja.
Élek a gyanúperrel, hogy a váltókat bekötötték sima spirálos bowdenházzal a hosszirányú szálas helyett.
7 vagy több sebesség akkor sosem lesz pontos, mert rugózik a bowdenház.
Nem egy szerviznél láttam már ezt a trehányságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!