Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Dombos, erdős, sziklás terület...

Dombos, erdős, sziklás területre melyik biciklit ajánlanátok a mountan bike tipúsok közül?

Figyelt kérdés

Eléggé kezdő vagyok a témában, ezért elveszettnek érzem magam a formák, anyagok, technológiák világában. Elmélyedni nem is szeretnék különösebben, mert nem a biciklik világa izgat, hanem a táj, ahova a segítségével gyorsabban jutok el, mint gyalog.

Nagy elvárásaim nincsenek, csak azt szeretném, ha a lehető legkevesebbet kellene hozzányúlnom karbantartás és javítás szempontjából. Az árával kapcsolatban középkategóriára gondoltam, mondjuk 300.000, de nyugodt szívvel lehet olcsóbb vagy drágább (nem számít az ára).

2019. nov. 22. 15:24
 1/6 anonim ***** válasza:

Tehát ha jól értem, kirándulásra kell, nem pedig sport céllal. Nem fogsz 30-40-nel gurulni a sziklás lejtőkön, nem fogsz maraton versenyeken indulni, stb. Erre a célra mindenképp merev vázast ajánlanék, már csak azért is, mert az összteleszkópos jóval drágább, szervizigényesebb és kevésbé hatékony tekeréskor. Ilyen célra kerékméretből 29-est vennék, könnyebb lesz vele átgördülni az akadályokon.

A megcélzott árkategória szerintem pont lefed ilyen célra egy jó kis bringát, amivel öröm lesz az erdőben barangolni.

Most nincs időm végigböngészni a kínálatot, hogy konkrét típust ajánljak.

2019. nov. 22. 17:13
 2/6 anonim ***** válasza:

Annyival kiegészíteném az elsőt,hogy legyen első telós,mert mégis csak kényelmesebb.

De ha 170cm alatt vagy akkor nem 29colos legyen. Mert kényelmetlenül nagy lehet.

Túra/trekking kategoria a te világod.

2019. nov. 22. 20:40
 3/6 tothp ***** válasza:
100%

Az én véleményem:

Merev villa, merev váz. (a hajtás direktsége, hatékonysága, a gép egyszerűsége miatt)

3x8-as váltórendszer (mert robosztusabb, olcsóbban fenntartható mint a 3x9 és minden ami efelett van)

29-es trekking. (mert túrázni ez a legjobb, de ha kell, könnyebbterepen is boldogulsz vele)

A váz anyaga szerintem CRO-MO legyen. (merev váznál azért ez ad némi rugalmasságot. A 300 000-es keretből ehhez tudsz a legjobb felszerelést kerekíteni)

V-fékek (én ehhez értek, ezt tudom megjavítani az út szélén, ha kell. Ehhez minden faluban találsz pótalkatrészt, jól beállítva több mint elég a fékhatás)

Valami kényelmes túrakormány nem árt. KB ennyi. persze egy csomó finom apróság van még.

2019. nov. 22. 21:18
 4/6 tothp ***** válasza:

Ha az angol nyelvvel jól állsz nézegesd ezt a honlapot. Van ötlet, okosság bőven.

[link]

2019. nov. 22. 21:20
 5/6 anonim ***** válasza:

Szerintem nincs semmi gond a tárcsafékkel, azért már elég elterjedt és bárhol találsz bele alkatrészt. Megszerelni sem agysebészet, én nem tartom bonyolultabbnak, mint a V-fék. Nem is kell gyakran hozzányúlni, jóval lassabban kopnak a betétek mint a felnifékeknél. (Persze a mechanikus rendszerre gondolok, a hidraolikus egy másik szint).

És bizony, sokkal de sokkal hatékonyabb a fékhatás mint egy fenifék esetén. (Van felnifékes és tárcsás bicóm is, egyszerűen ég és föld)

2021. ápr. 15. 01:20
 6/6 anonim ***** válasza:

a fékhatás büvős szó,de a tárcsafék lényege az,hogy időjárás állo. Azaz a fékhatást nem rontja ha vizes,sáros a felni. Nem zabáljameg a sár 20km alatt mint nekem.

Nem gyüllikfel a féktüskénél.

De száraz időben egy jól beálitott v-fék ugyan olyan jól fog mint a tárcsa. Vegsősoron a gumi tapadása az ami megállitja a bringát.

Teló/villa: állitom,hogy kényelmesebb mint a merev,pláne ha kezedből kiveri a kormanyt egy az avarban megbúvó szikla. Vagy nem veriki,nem veszedle arcal a turista utat,csak kapsz egy jókora ütést.

2021. ápr. 15. 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!