Miért hangos a fékem, ha esik az eső? Olyan mint egy duda.
Btwin tilt 100 típusú biciklim van. Ha esik az eső akkor rohadt hangos amikor fékezek. Ez néhe jól jön ha a kerékpárúton téblábolnak előttem a gyalogosok, egyből félreugranak annyira megijednek mikor fékezek egy nagyot mögöttük :D
De inkább idegesítő, mert mindenki bámul, hogy ki ez a hang. Egy táskát szoktam a kormányra rakni, mert a hátamra már nem fér (azon is van egy), illetve nincs csomagtartó és kosár se a biciklin ezért csak így tudom megoldani annak a táskának a szállítását. Az viszont kissé "lofogja" a fékek zsinórjait. Viszont ha nem esik az eső akkor nem ad ki semmilyen hangot. Úgy nem teszteltem, hogy ha nincs táska rajta, és esik az eső akkor ad-e ki hangot, de mivel esős idő nélkül nem ad (táskával) ezért feltételezem, hogy nem a táska féklefogása a baj.
Mi okozhatja ezt a dudálós hangkiadást?
Mert a vizes felnin nem egyenletes fékpofák fogása. Hol jobban hol rosszabbul tapadnak.
Az pofát így "rángatja" a felni annak van ilyen hangja.
Elvileg lehet csökkenteni mégpedig úgy,hogy a pofát kell úgy beállitani,hogy az eleje érjen elöbb a felnihez,és a hátulja késöbb az összenyomódás során.
Ha nem értesz hozzá ne probáldmeg!
alaposan zsírozd be! Nem lesz hangja!
Csak vicc!! meg ne csináld! :DDDDD
Nekem a tárcsafék is dudál ha elég vizes lesz.
Én azt szoktam, hogy odalopakodok a gyalogos mögé és nyomok egy nagy féket :D
úgy ugrálnak mint a bolhák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!