Egy hobbibringásnak valóban szüksége van sok százezer szuper bringára,10-11 fokozattal, karbon kerekekkel, vagy csak ennyire be tudja hülyíteni a bringásokat a marketing?
Nincs rá feltétlenül szükség.
De én spec megértem azt a jól szituált hobbibringást, aki kényelmi okokból, nem utolsó fityingból kiizzadva megveszi a csúcskategóriás lovat.
Ha valakinek megér plusz pár százezret, hogy a tetőcsomira fél kézzel tudja felrakni a lovat, tegye.
Mi az, amire valóban szükség van?
Hát biztos, hogy nem a bevásárlóközpontos hulladékokra, amit bringának nevezni szégyen, forgalomban életveszélyesek, szervizelhetetlenek, szétesnek stb.
Van az a jó izmos középkategória, ami igénytől függően ellátja a feladatát és mégsem vagyon.
Hobbibringázásra új paciban valahol 100-200eFt közt, de használtban jó fele ennyiért lehet remek lovakat találni.
Amatőr versenyzés icipicit teszi csak magasabbra a lécet, ha tényleg alkalmi, hobbista amatőr versenyző vagy, nem a profi kategória alját metszegető vadállat.
A gépigény igazán a hobbiversenyzésnél sem a legújabb, x millió fokozatos 5 kilós csúcsgép, de azért a strapabíróság megkívánja minimum az olyan pacit, ami mondjuk 10 éve a csúcskategóriát hajazta.
Ez a kategória használtban még mindig elérhető 100-200 közt.
A komoly, szponzoros-csapatos amatőr és a profi versenyzés pedig már nagyon más világ.
Illetve a hobbistában is lehet azért drága lovat kívánó extrém igény.
Az a paci, ami igazi lendületes lejtőzéssel élve lehoz mondjuk a Stelvio szerpentinjén, nem két fillér.
Ha terepen tisztán hobbiból 5 méteres ugrásokkal akarsz downhillezni, az a 400+ ezer forintos váz, 300 ezres teló, csúcskategóriás fék stb. az életedet mentheti meg.
Stb.
Még mindig csak azt látom, hogy a kérdezőből az irigység fröcsög.
Definálhatná, hogy számára ki a hibbibringás, mert így értelmezhetetlen a kérdés!
Megkérdezném, kinek van égető szüksége félbahajtható képernyős okostelefonra 800.000,- Ft-ért.
Nekem nincs. De például az S10+-om helyett munkám, egyéb okok miatt nem tudtam elképzelni másikat és nem is halok bele, hogy a 2 éves részletben ki kell csengetnem a majdnem 300 ezres árát.
Bringában tökéletesen megelégszem a 2X8-as 600-as szettes Neuzer aluvázas lovammal. Kiszolgálta remekül a hobbiversenyzés éveit és most a túrázgatást is.
Nekem nem fáj, hogy ha látok full karbon lovakat DI2 szettel, sőt, szívesen elbeszélgetek a gazdájával, megnézegetem, megdicsérem.
Akinek ez kell, hadd vegye ezt.
És szerintem bringázásnál nem jellemző, hogy valaki azért veszi, hogy villogjon.
Azért veszi, mert úgy érzi, az ő igényeit ez elégíti ki számára megfizethető áron. Nem a gyerekei szája elől veszi el miatta a falatot és nem is az én gyerekeim elől, tied elől sem.
Telik neki rá, hadd tegye.
Használja egészséggel.
És még az sem gáz, ha a 20 éves lovammal rá tudok előzni.
"Nem a gyerekei szája elől veszi el miatta a falatot és nem is az én gyerekeim elől, tied elől sem."
De. Nem csak az övé hanem minden gyerek elől veszi el. Nem a falatot, hanem a jövőt. Pont ez a gondolkodás miatt, a túltolt fogyasztói társadalom miatt rohan a világ a kihalás felé. Persze ez csak egy kis szelete, de sok kicsi ugyebár...
Az,hogy az igényeimnek megfelelően választok bringàt nem fogja pusztulasba hajtani a főldet. Ellenben minden 2.barommal aki terepjáróval jár a sarokra bevásárolni,és minden szem szőlőt külön csomagol mert az úgy praktikus.
Pont nem a hobby bringásokon kellen lovagolni. Irigy vagy rájuk és ezt probálod azza lepelezni,hogy túlfogyasztóknak állitodbe őket.
Pedig a hobby magas színtü üzése nem pazarlás.
Viszont a ha hulladék 10000ezres bringát venne havonta évente mert annyit bír na az pazarlás.
Meg amit nagytudásu kolléga ìrt a hobby DH nem kétfillér. Ott nem lehet 20forintos alaktrészekkel kiváltani a dolgokat.
Mint mondtam sok kicsi sokra megy.
Nem vagyok irigy. Ki mondta, hogy nekem vacak bringám lenne? ☺️
"De. Nem csak az övé hanem minden gyerek elől veszi el. Nem a falatot, hanem a jövőt. Pont ez a gondolkodás miatt, a túltolt fogyasztói társadalom miatt rohan a világ a kihalás felé. Persze ez csak egy kis szelete, de sok kicsi ugyebár..."
Mivel a drága termékeknek a vevőköre kicsi, az olcsóké a nagy, a fogyasztói társadalom pusztító hatását pont hogy a többség produkálja, például te.
Csak könnyebb mindig másokra mutogatni.
"Nem vagyok irigy. Ki mondta, hogy nekem vacak bringám lenne? "
Minden egyes mondatodból ordít.
"Van benne valami, de a 10-11 fokozat az kifejezetten kevés."
Hát, nem tudom, kérdés, hogy mire.
Nekem 2X8-as szett van az országútimon, 3X8 a montimon.
Ez az országútin kb. 10 használható fokozatot jelent, a montin kb. 12.
És hobbiversenyzéshez, túrázáshoz teljesen elég volt mindig.
Hozzá tartozik, hogy igazán nem a fokozatok száma, hanem a használható fokozatok megfelelősége a mérvadó.
Éppen ezért amíg versenyeztem, volt egy külön hátsó sorom vegyes terepes mezőny- és hegyi versenyekre és egy külön sor a sík időfutamokra, a megfelelő áttételekkel.
Több fokozat esetén TALÁN nem kell sort cserélni, hogy mindenhova legyen ideális áttételed.
De a megfelelő áttétel-mennyiség égető szükségének pl. az új, elöl egytárcsás gravel gépek pont totál ellentmondanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!