Hidraulikus tárcsafék, csilingel menet közben, fémes zaj jön a féknyeregtől. Mitől lehet?
Pedig valószínűleg a pofa beleér,ahogy elhúzod a kormányt a tárcsa a tehetetlenségből adódóan menne egyenesen. És ezért egy picit meghajlik.
A sima menet közbeni csilingelés az hát talán az előbbi fékezesektől elhajott tárcsa kap olyan terhelést amitől megfelelően rezonál.
Villa: rock shox reba dual air
a régi 180-as tárcsa is teljesen egyenes volt, az új 203-as meg ugye tök új. Ha meghallom a hangot és finoman ráfékezek, egyből elhallgat. tehát biztosan a betét adja a hangot, de mitől? Állványon, kis és nagy sebességnél miért nem? meg kéne próbálni valami lágyabb betétet?
A tárcsában mindig lesz 8as mert nem egy húde merev valami.
Ez az alakjából adódik.
Amikor kicsit fékezel akkor enyenesítesz a tárcsán ezért hagyja abba.
Valószínűleg a fékbetét tud mozogni annyira, hogy a gördülés által keltett rezgések frekvenciájától függően berezonálva elmozog valamelyik irányba és olyankor hozzáütődik a tárcsához.
Esetleg a gyorszár nincs meghúzva rendesen.
ha a tárcsában lenne 8-as akkor minden sebességnél beleérne
az lehet hogy a menetszél a hullámos tárcsa által keltett légmozgás, vagy a vibráció rázza a betéteket. Gondoltam erre is, és a rugós lemezt kivettem és kicsit kinyitva tettem vissza, hogy jobban kifeszítse a betéteket. Semmi javulás
A betéteket semminek sem kéne ráznia.
Szerintem nem tér vissza alaphelyzetbe 100%-ban, miután behúztad, ezért ér bele a tárcsába.
Bár a leírásod alapján az sem tiszta hogy mit jelent a "csilingel" szó.
A tárcsának cintányér hangja van, ha valami hozzáér. A félbetétnek meg nincs semmilyen hangja, amennyiben a helyén van és meg van húzva rendesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!