A biciklinek árt, ha rá esik az eső?
Nekem egy évszakot teljesen a szabadban töltött a biciklim(nem szándékosan). Gyakorlatilag használhatatlan lett, mindenhol rozsdás volt már.
Szerintem ha pár órát van kint, nem vészes, de biztos nem tesz jót neki.
Igen. Legalábbbis,ha tartosan esőben áll.
Akármilyen rozsdamentes,meg szuper vízhatlan kenőanyagokkal van kenve sajnos mindig lesznek olyan kopások,rések ahol a víz támadhat.
Nyilván nem az egész bringa fog egyszercsak rozsda halommá valni (plána ha alu) hanem a kopó alkatrészek. Az egész hajtás. Esetleg a kerék.
Gondos takarítgatással,karban tartással egy egyideig távoltartható a rozsda,de nem életszerű,hogy minden nap láncot moss,olajozz,csapágyaz zsírozz,felnit pucolj,stb.
Erre mondják azt, hogy "nem árt, de nem is használ". Mindenképpen gyorsítja az amortizációját, függően attól, hogy milyen alkatrészekből van összeszerelve.
Vásárolj legalább egy Aldi/Lidl szinten 2000 Ft-os takaró ponyvát (értsd: nejlon, alul madzaggal) és legyen nálad. Ha olyan a nyerged, akár az ülés alá is be tudod hajtogatni. Beérsz a munkába, nagyjából 20 másodperc használni. Neked is jobb lesz, ha nem vizesre ülsz, vizeset markolsz.
Köszönöm. Hát, most ázik szegény...
A ponyva jó ötlet, csak attól félek, hogy lelopnák. Nem zárt az udvar, sokan jönnek-mennek erre. De végülis egy próbát megér.
Alu vázas, igen, de én is pont attól félek, hogy a hajtás, bovdenek tudnak rozsdásodni hosszú távon.
Olyan "elvetemült" nem vagyok, hogy hóban, sós trutyiban is biciklivel járjak. :D
Hát akkor legyen már boldog az esős ponyvájával az a nyomorult!
Amúgy, tudom überelni. Azokat a ponyvákat úgy csinálják, hogy alul egy csat zárja össze. A csatot lakatold le, ha nagyon félsz. :D Akár egyszerű bőröndlakattal. Ki az a marha aki esőben nekiáll egy számzáras matyit piszkálni? (Megfejtés: aki az egész bicóval akar lelépni, nem a ponyvával :D)
Még csak az kelleneb hogy komolyan ártson...
A kerékpárt kültéri használatra tervezték; nem csak kimondottan sivatagi környezetre. Rendeltetésszerűen használva nem fog tönkremenni.
De ha biztosra akarsz mennib akkor ilyen időben sűrűbben karbantartod -különösen a hajtásrendszert.
Nekem 5 év alatt semmi baja nem lett a napi szintű használattól (az előző kerékpáromnak 15 év sem ártott meg); függetlenül az időjárástól. És bizony sokszor állt a munkahelyen órákig a szabad ég alatt.
De persze igényli a törődést...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!