Milyen "lock on grip"-et MTB markolatot vegyek?
Lecsúszik a gyári markolat, kb 3éves, ki is van repedve az oldalán a kormánycső üregénél, 1-2cm-t elmászik egy-egy tekerésnél, tök idegesítő.
Leszedtem, szappannal átmostam, kormányt fertőtlenítős kendővel áttöröltem, de továbbra is csúszkál.
Ebben a park tool videóban láttam ezt a "lock on grip" csavarral rögzítős megoldást.
Milyet vegyek? Gumírozott és kényelmes legyen, ennyi az igény.
Csillió dollárom forintom nincs rá jelenleg <10k huf
Itt egy: [link]
Ugyanaz csak szélesített, tenyértámaszos kivitelben: [link]
Eddig nálam senki nem panaszkodott az Ergonra, hogy kényelmetlen lenne. Olcsóbban is megúszhatod persze, de ott célszerű kézbe venni, rámarkolni, mert némelyik keményebb, némelyik meg párnázottabb - az sem mindegy hogy kesztyűben tekerős fajta vagy vagy full-contactban tolod :)
Ha kesztyűd legalább normális (mondjuk azért vagy 1 lépéssel a Lidis kategóriától feljebb), és nem órákat tekersz egy útra, akkor ezeket a "lock on" markolatokat lazábbra veheted, nem kötelező az Ergon (bár ha egyszer megveszed, csak azon fogsz sírni, hogy ha valamikor elkopna), veszel pl. egy ilyet és röhögsz: [link]
Ilyet konkrétan használtam is túrabicajon: [link] , még akár kesztyű nélkül hosszú távon sem kényelmetlen, kesztyűben napi 100-at is vidáman elviselt. Ellenben ez CSAK KÍVÜL CSAVAROS, tehát kevésbé stabil, mint a 2 oldalon csavaros markolatok. Ezzel nem volt gondom, de tény, hogy ha túlbuzgó vagy, akkor vagy alulhúzod, vagy túlhúzod és esetleg eldeformálja a kormánycsöved végét.
Ha kísérletező típus vagy, én legalább ezt a második kínait javasolnám, tök jól állítgathatod magadnak a dőlésszögeit, kicsit nehéz meg ez a túlhúzásos dolog miatt műszaki nulláknak nem ajánlott - de amúgy megvagy kb. 2500-ból elég jól. Vagy választod a tutit és az Ergonra mész rá. Ha hosszabb utak is vannak, akkor a "szarvacskásat", már csak azt kell eldöntened, hány ujjas legyen, mert több típust is árulnak.
napi 2 óra kényelmes tekerésről van szó, nem Tokióra készülök.
az ali-s meddig tartott, nem nyíródott el a gumi?
Szerintem vagy 4-5 éve megvan, a belső profil az kemény műanyag, a külseje gumi, de nem öregedett el, a kesztyű ilyenkor azt is védi, az izzadtság tudja felzabálni nagyon hamar. Baleseteket is átélt, semmi érdemi baja, nyilván nem újszerűen néz ki, de ezt cserélni öregedés miatt nem mostanában fog kelleni. Nagyságrendileg talán évi átlag 3000km ment bele, vegyesen télen-nyáron, csak saccolom, mert váltott lovakkal járok.
Meghúzni elér izmosan kell, de nem menetszakadásig. Jót tesz, ha tudsz szerezni alá karbon pasztát (alias: súrlódásnövelő krémet), akkor sokkal jobban kapaszkodik minden markolat, kisebb meghúzással is. Kárt nem csinál, viszont sok gagyi is van, ide mondjuk szinte mindegy mi megy, 2000 alatt viszont nem láttam még tubust. Ha szervízben van és adnak 200-ért két kenést neked bele, úgy járnál legjobban :D
Azt itt is ajánlották már neked a válaszolók.
Amúgy persze, csináld azzal. Van otthon ugye? Naugye. :D
Nálam karbonpaszta van, még akár hajzselé is, de elég kevés hajlakkal találkoztam. Ha azt megúszod 4-500-ból vegyél és adj neki, nagyon nem szívod meg, ezeknek a belső része egy kemény műanyag, nem gumi, tehát nem ragad hozzá halálosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!