Milyen hajtás legyen rajta?
Szeretnék építeni egy dirt biciklit amit városi freeride-ra használnék, szerintetek 1x1-es vagy hátsóváltós legyen?
Melyiknek mi az előnye egy ilyen biciklin?
Ha freeride akkor váltós.
1x1 akkor jóha az alföldön lax,vagy szinte csak pályán mész.
Hát egy fix alacsony áttétel inkább csak triálra jó. Oké hogy a freeride is sok triálos elemet tartalmazhat, de a triálhoz ideális áttétellel sosem fogsz kigyorsítani.
Furán hangzik, de láttam én már érdekes megoldást freeride lovon, nekem tetszett. Nem volt hátsó váltó, de elöl háromtárcsás hajtókar, hátul fix 1 gang meg egy sima rugós láncfeszítő a láncvillán.
Közel sem csapkod úgy, mint egy váltó egy hátsó soron. Hogy mennyire jellemezheti a láncleesés elöl, nem tudom.
Agyváltót senki nem használ, 1:2-t mondanék, simán jó mindenre. Nekem 28:12 van, ami még mindig nem vészes.
De városban folyamatosan üldözni fognak, arra számíts! Kb. egy nyugodt perced nem lesz.
"De városban folyamatosan üldözni fognak, arra számíts! Kb. egy nyugodt perced nem lesz."
Ezt hogy érted? :D Kik és miért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!